به گزارش همشهریآنلاین، خیلی از مردم وقتی یکی از اعضای خانواده دچار سکته مغزی میشود، فکر میکنند سریعترین راه ممکن برای رساندن او به مرکز درمانی برای درمان، انتقال وی با خودروی شخصی است. در حالی که پزشکان تاکید دارند که به هیچ عنوان چنین بیماری را با خودروی شخصی به بیمارستان نبرید. چراکه این کار موجب میشود زمان طلایی برای درمان او از دست برود و یا جان خود را از دست بدهد و یا تا آخر عمرش معلول شود.
پزشکان میگویند موفقیت درمان سکتههای مغزی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است. بسیاری از متخصصان مغز و اعصاب به اهمیت «زمان طلایی ۳ تا ۶ ساعته» اشاره میکنند و معتقدند که اگر درمان سکته در ساعتهای اولیه صورت گیرد، ۳۰ درصد بیماران بدون هیچ پیامد و بدون ناتوانی بهبود مییابند.
دکتر بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب و رئیس انجمن سکته مغزی ایران در این رابطه به همشهریآنلاین میگوید: در صورت مشاهده علائم سکته مغزی در عزیزان خود به سرعت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و به هیچ عنوان بیمار را با خودروی شخصی به بیمارستان نبرید. چون درمان سکته مغزی در یکی دو ساعت اولِ بعد از سکته خیلی مهم است و بعدش دیگر فایده ندارد.
بیشتر بخوانید؛
دکتر زمانی با بیان این که اختلال در تکلم، کج شدن دهان و صورت و ضعیف شدن دست از علائم سکته مغزی است، میگوید: نکته مهم دیگر این است که همراهان فردِ دچار سکته مغزی به کارشناسان اورژانس اصرار نکنند که حتما آنها را به یک بیمارستان خصوصی برسانند. چون بیمارستانهای دولتی با تمام کمبودهایی که دارند، امکاناتشان برای درمان سکته مغزی بیشتر از بخش خصوصی است.
به گفته رئیس انجمن سکته مغزی ایران، در حال حاضر هیچ یک از بیمارستانهای خصوصی شهر تهران امکان درمان سکته مغزی در مرحله حاد را ندارند. از بین بیمارستانهای دانشگاهی هم فقط چند بیمارستان این امکان را دارند.
دکتر زمانی تاکید میکند که شهرستانها در این زمینه وضعیت به مراتب بهتری دارند. چون در بیمارستانهای شهرستانها یک متخصص سکته مغزی حضور دارد، جمعیت شهرها کمتر است و همه میدانند که در شهر بیمارستان خصوصی وجود ندارد. برای همین بیمار در ساعت طلایی به بیمارستان میرسد و امکان درمانش بالا است.