بحث به اوج خودش رسیده که ناگهان صدای بچهای در استودیوی تلویزیون پخش میشود...بچهای که مدام میگوید: «مادرم از خواب بیدار نمیشه».
عادل فردوسیپور از این وضعیت عصبانی میشود و سعی میکند بحث فوتبال را ادامه دهد، اما پافشاری دختر و گریههای او باعث میشود بالاخره تصمیم بگیرد به دختر کمک کند و برنامه 90 تبدیل میشود به واسطهای بین دختر بچه، اورژانس تهران، نیروی انتظامی و دایی دختر که دست به دست هم کمک میکنند و مادر دختر را به بیمارستان میرسانند... تعداد پیامهای کوتاهی که به برنامه میرسد از هر شب بیشتر است و موضوع بیشتر آنها پیگیری وضعیت دختر و سلامت مادرش است...
«پلاک 8» یکی از نمایشهایی است که در هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر و به مناسبت شصت و نهمین سالگرد تأسیس رادیو، بهصورت «رادیوتئاتر»، در «خانه هنرمندن ایران» اجرا شد؛ این نمایش را که نسیم خراشادیزاده نوشته، ندا هنگامی کارگردانی کرده بود و رضا عمرانی، امیر زندهدلان، سینای نیکوکار و صداپیشهها (بازیگران رادیویی) دیگری در آن بازی کرده بودند.
صحنه اجرای یک رادیوتئاتر؛ بازیگران با کاغذهایی در دست نشسته یا ایستادهاند و نوبتشان که میرسد، جملههایشان را میخوانند
اجرای رادیوتئاترها با اجراهای صحنهای تئاتر خیلی فرق دارند، اما تماشای آنها لطف خاص خودش را دارد؛ یادت میآید وقتی بچه بودی دوست داشتی بروی توی رادیو و ببینی آن طرفش چه خبر است؟ آدمهای آن تو چهجوری هستند و چهکار می کنند؟ شاید هنوز هم دوست داشته باشی این چیزها را بدانی و خب اجرای رادیوتئاترها این امکان را به تو میدهند.
رادیوتئاترها عین اجراهای نمایشها در رادیو هستند: بازیگران، جملهها را از روی متن و در برابر میکروفن میخوانند، اِفِکتور صداهای جانبی نمایش را تولیدمیکند، صدابردار، صداها را تنظیم میکند و ... اما فرقشان این است که در رادیوتئاترها، تماشاگران هم میتوانند حضور داشته باشند و از نزدیک با کار هنرمندان رادیویی آشنا شوند. البته بعضی وقتها هم جلوههای بصری به کار اضافه میشود تا جذابتر شود.
اگر هنوز فرصت تماشای یک رادیوتئاتر را پیدا نکردهای، دلخور نباش، عکسهای این صفحه تو را تا حدی با فضای این اجراها آشنا میکنند؛ مجموعهای از عکسهای رادیوتئاتر پلاک 8 که بخشهای مختلف این اجرا را نشان میدهند.
تصویرهایی که در آغاز نمایش «پلاک 8 » ، در پس زمینه صحنه به نمایش در می آیند، به تماشاگر کمک میکنند با فضای نمایش آشنا شود. در این تصویرها کودکان و نوجوانانی در جاهای مختلف دیده میشوند که در شرایطی سخت زندگی میکنند. این تصویرها تماشاگران را به این فکر میاندازد که چه موضوعی مهم تر است: کمک به بچه های نیازمند یا پرداختن به فوتبال؟
رضا عمرانی، از قدیمیترین صداپیشههای رادیو، در این نمایش نقش «امیرحاجرضایی»، کارشناس و مفسر فوتبال را بازی کرده است
صدابرداری از مهمترین بخشهای اجرای رادیوتئاترهاست. علی حاجینوروزی، از صدابرداران قدیمی رادیو، صدابرداری «پلاک 8» را انجام میداد و علاوه بر تعیین جای میکروفنها، تنظیم صداها و ...پخش و تنظیم صداهای تلفنی اجرا را هم به عهده داشت
اگر نمایش «پلاک 8» را از رادیو شنیده بودی، شایدفکر میکردی نقش دختربچه را
یک دختر بچه بازی میکند، اما در اجرای رادیوتئاتر میبینی که «سیما خوشچشم»، یک صداپیشه بزرگسال است که با تغییر صدا، به جای دختربچه حرف میزند، گریه میکند و ...
فرشاد آذرنیا،یکی از بهترین افکتورهای تئاترهای رادیویی است. او صداهای جانبی نمایشها را، مثل صدای باز و بسته شدن در، راه رفتن، ریختن آب در لیوان و ... صداهایی که به شنونده کمک میکنند با فضای نمایش بیشتر ارتباط برقرار کند، در موقع مناسب نمایش، ایجاد میکند
علی تاجمیر در نقش عادل فردوسیپور