به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسکانیوز، شاید اینطور به نظر برسد که صرفاً افراد انرژی منفی به اصطلاح «سمی» هستند، اما همیشه اینگونه نیست. همه ی ما احتمالاً یکی از آن «دوست» هایی داشته ایم که همیشه برایمان آرزوهای خوب میکند، اما به محض اینکه موفقیتی کسب میکنیم خلقش تنگ میشود.
اگر در رابطه تان با کسی احساس میکنید چیزی درست نیست، احتمالاً بیش از حد حساس نشده اید. بنابراین بهتر این است که بتوانید کسانی که در حالی مسموم کردن زندگی تان هستند را تشخیص دهید.
۱- کسانی که زیاد از حد اظهارنظر میکنند
گرچه اینکه عقیده ی خودتان را داشته باشید و پای آن هم بایستید، ویژگی خوبی محسوب میشود، اما بعضی افراد طوری رفتار میکنند که انگار تنها نظر آن ها اهمیت دارد.
این دست آدم ها به راحتی پا را از حد خود فراتر میگذارند و شروع به دادن توصیه های نطلبیده به دیگران میکنند. آن ها به ندرت احساسات دیگران را در نظر میگیرند یا نگران این میشوند که مبادا با حرف های خود دیگران را برنجانند.
این افراد ممکن است بگویند که صرفاً به خاطر خودتان حقایق تلخ را به شما میگویند، اما اینگونه نیست. آن ها معمولاً سعی میکنند با استفاده از شما اعتماد به نفس خودشان را بالا ببرند و اگر نمی توانید آن ها را وادار کنید پا از حد خود فراتر نگذارند، شاید بهتر باشد ارتباط خود را با این افراد قطع کنید.
۲- کسانی که غیبت میکنند
بعضی آدم ها گویی نمی توانند دیگران را به حال خودشان بگذارند. آن ها اطلاعات شخصی زیادی درباره ی آدم های زندگی تان دارند و بی صبرانه منتظرند تا آن ها را با شما در میان بگذارند. با این حال، گوش کردن مداوم به شایعات و اخبار جعلی صرفاً شما را درگیر انرژی منفی میکند و روی نگاه تان به زندگی تأثیر میگذارد.
به خاطر داشته باشید که کسی که پیش شما غیبت دیگران را میکند، به احتمال زیاد اطلاعات شخصی شما را هم با دیگران در میان میگذارد. این وضعیت ممکن است باعث شود احساس کنید این شخص صرفاً برای کسب اطلاعات درباره ی زندگی شما و اطرافیان تان با شما ارتباط دارد.
۳- خودشیفته ها
بعضی افراد میتوانند موضوع هر بحثی را به سمت خودشان بکشانند. خودشیفته ها معمولاً به دیگران فرصت صحبت کردن نمی دهند و دوست دارند کانون هر بحثی باشند. این افراد اصلاً نگران شما یا چیزهایی که مایل به در میان گذاشتن شان با آن ها هستید، نیستند.
شاید اینطور به نظر برسد که همه این میل طبیعی برای صحبت کردن درباره ی خود را دارند، اما بعد از صحبت با خودشیفته ها ممکن است احساس کنید به لحاظ عاطفی خالی شده اید. آن ها طوری رفتار میکنند که گویی احساسات شما به اندازه ی کافی اهمیت ندارد و بنابراین از این فرصت برای ابراز خود و بالا بردن غرور خودشان استفاده میکنند.
۴- انرژی خوارها
بعضی افراد به گونه ای هستند که میتوانند با یک مکالمه ی ساده همه ی شادی و انرژی تان را بگیرند. انرژی خوار معمولاً سعی میکنند با بازی دادن احساسات دیگران به اهداف شان برسند، از احساسات منفی دیگران تغذیه میکنند و میتوانند به راحتی روی دیگران مسلط شوند اما قربانیان شان خود متوجه این موضوع نمی شوند.
متأسفانه تشخیص انرژی خوارها میتواند دشوار باشد. اگر همیشه بعد از تعامل با شخص بخصوصی، احساس اضطراب و افسردگی میکنید، احتمالاً مشکلی وجود دارد. برای تشخیص این موصعیت باید نگاه دقیق تری به روابط خود داشته باشید.
۵- کسانی که از کاه کوه میسازند
این افراد متخصص این هستند که از کاه کوه بسازند. زندگی آن ها به یک نمودار سینوسی از احساسات میماند و آن ها دوست دارند شما را هم با خود در فراز و نشیب های این نمودار همراه کنند. با این حال، این افراد انرژی شما را میگیرند و ممکن است متوجه شوید که در کنار آن ها همیشه محتاط هستید تا مبادا مشکلی ایجاد کنید.
این افراد پای شما را هم به ماجراهای خود باز میکنند و کاری میکنند که احساس کنید وظیفه دارید به آن ها در حل همه ی مشکلات شان کمک کنید. و اگر توقع شان را برآورده نکنید، شما را دوست بدی میدانند و کاری میکنند که احساس بی ارزش بودن کنید.
۶- منتقدهای آبکی
بعضی افراد بیش از حد اظهار نظر میکنند و از همه چیز ایراد میگیرد. اظهارنظر مختصر در بعضی موقعیت ها شاید مفید باشد اما تنها به این شرط که کسی این اظهار نظر را کند که خودش از آن موضوع سررشته داشته باشد. منتقدهای آبکی میتوانند درباره ی هر موضوعی اظهار نظر کنند اما بعید است هیچ اطلاعاتی درباره ی آن ها داشته باشند.
این افراد با دادن توصیه های نطلبیده و اظهار نظرهای بی ارزش، اعتماد به نفس شما را پایین میآورند. و اگر آن شخص از اعضای خانواده یا دوستان تان باشد، سخت میشود جدی اش نگرفت.
۷- کنترلگرها
سر و کله زدن با افراد کنترلگر میتواند یک چالش تمام عیار باشد. آن ها معمولاً روی چیزهای کوچک حساس اند و به دیگران دیکته میکنند که باید چگونه رفتار کنند. این افراد معتقدند که همیشه بهتر از شما میدانند و هیچ حق انتخابی برای شما قائل نیستند: یا باید از دستورات آن ها اطاعت کنید یا عصبانیت شان را تحمل کنید.
این افراد با گفتن اینکه چه احساسی باید داشته باشید و چطور باید رفتار کنید، اعتماد به نفس تان را از میان میبرند. آن ها به شما فرصت ابراز کردن فردیت تان را نمی دهند و بدون گرفتن موافقت تان، به جای شما تصمیم میگیرند.
۸- کسانی که احساسات دیگران را تحت کنترل میگیرند
این دست افراد فقط به خواسته ی خودشان فکر میکنند و با بی اعتنایی به منافع شما سعی میکنند به هدف خود برسند. آن ها میتوانند بسیار کاریزماتیک و در میان مردم محبوب باشند. با این حال، اگر نگاه دقیق تری بیاندازید متوجه میشوید که به ندرت دوست صمیمی ای دارند و نمی توانند با دیگران روابط بلند مدت داشته باشند.
این افراد هر چیزی که بگویید را به نفع خودشان تغییر میدهند و اگر بابت آن جلویشان دربیایید، احتمالاً طوری رفتار میکنند که انگار عقل تان را از دست داده اید. در هنگام تعامل با این افراد سعی کنید تمرکزتان را روی احساسات خودتان بگذارید و به حس و دریافت خودتان اتکا کنید.
۹- همه چیزدان ها
بعضی افراد دوست دارند ثابت کنند که از همه بیشتر میدانند و میفهمند و از هر فرصتی استفاده میکنند تا به دیگران نشان دهند از قبل درباره ی موضوع صحبت آن ها میدانند. آن ها از ایده های جدید استقبال نمی کنند و به راحتی با دوستان شان درگیر جر و بحث میشوند.
این افراد کاری میکنند که احساس کنید حرف جالبی برای گفتن ندارید و همه دانش و اطلاعات تان در برابر تجربه ی وسیع آن ها هیچ است. میتوانید به این افراد بی اعتنا باشید، اما اگر متوجه شدید که رفتارشان برایتان آزاردهنده است، احتمالاً وقتش رسیده رابطه ی خود را با آن ها قطع کنید.
۱۰- منفی باف ها
منفی باف ها انرژی منفی زیادی به زندگی تان میآورند. گرچه در سال های اخیر در بسیاری از فیلم ها این افراد را اشخاص جذابی نشان میدهند که حقیقت زندگی را درک میکنند، اما این افراد میتوانند برای ثبات روانی دیگران مخرب باشند.
آن ها نمی توانند در هیچ موضوعی نکته ی مثبتی پیدا کنند، حمایتگر باشند یا صرفاً برایتان خوشحال باشند و با همین رفتار میتوانند شما را به جنون بکشانند.
منفی باف ها اعتماد به نفس تان را پایین میآورند و باعث میشوند احساس کنید دستاوردهایتان بی ارزش اند و انتظار دارند به شکل بخصوصی رفتار کنید. آن ها دائماً احساس طرد شدن میکنند و از ناامنی روانی رنج میبرند، اما این وظیفه ی شما نیست که تروماهای روانی آن ها را حل کنید، بنابراین گاهی لزومی به ادامه ی رابطه با این افراد نیست.
۱۱- کسانی که قهر میکنند
گرچه صحبت و گفتگو کلید داشتن یک رابطه ی موفق است، اما کسانی که قهر میکنند احتمالاً با این امر موافق نیستند. این افراد ترجیح میدهند از ارتباط منفعلانه – پرخاشگرانه استفاده کنند و با شکل گرفتن هر بحثی، تصمیم به سکوت میگیرند. آن ها نمی توانند خشم خود را به شکل صحیح و بالغانه مدیریت کنند و اگر احساس ناراحتی کنند، شخص مقابل شان را «تنبیه» میکنند.
قهر کردن نوعی آزار عاطفی دانسته میشود. این افراد شخص مقابل شان را که احتمالاً مایل است اختلاف را با آرامش حل کند، در موقعیتی قرار میدهند که دیگر نمی داند باید چگونه مشکل را حل کند و احساس بیهودگی میکند.