به گزارش همشهری آنلاین به نقل از عصر ایران، چغندرقند پخته شده که به آن لبو گفته میشود در زمستان یکی از بهترین گزینهها برای تهیه انواع دسرها است. بسیاری از علاقهمندان همواره در پی پاسخ به این سؤال هستند که چهکار کنیم تا لبوهای ما مثل لبوهای بازاری خوشرنگ و لعاب شود.
۱- انتخاب لبو
چغندر قندهایی که برای پختن لبو انتخاب میکنید باید دارای رنگ بنفش یا قرمز باشند. اگر روی آنها رگههای سفید مشاهده کردید برای پختن لبو از خریدنشان اجتناب کنید. نکته مهم دیگر برای انتخاب چغندرقند مناسب، سایز آنها است.
برای داشتن لبوهای خوشرنگ چغندرهای قند متوسط و کوچک را انتخاب کنید. همچنین اگر پوست چغندرهای قند دارای زدگی یا آسیبدیدگی است انتخاب مناسبی برای پختن لبوهای خوشرنگ نیست.
۲- پوست لبو را نگیرید
یکی از مهمترین رازهای خوشرنگ شدن لبو در همین مسئله نهفته است. به هیچ عنوان قبل از پختن لبو پوست آن را نگیرید، حتی سر و ته آن را جدا نکنید.
کندن پوست یا بریدن سر و ته چغندرقند موجب کمشدن خاصیت آن و خارج شدن رنگدانههای چغندرقند از آن میشود؛ بنابراین ابتدا آنها را به خوبی بشویید و تمامی قسمتهایی که میخواهید جدا کنید را به بعد از پختن لبوها موکول کنید. پوست لبوها بعد از پختن خیلی راحت حتی با کشیدن دست روی آنها کنده میشوند.
۳- مقدار آب
بهتر است برای پختن چغندر قند آب را به گونهای تنظیم کنید که وقتی چغندرها را درون قابلمه میریزید به اندازه ۲ بند انگشت روی آنها آب قرار گیرد. اگر بیش از اندازه آب درون لبو بریزید موجب کمرنگ شدن لبوها بعد از پخت میشود.
۴- حرارت و مدت زمان پخت
برای به جوشآوردن محتویات قابله یعنی آب و چغندرقند ابتدا حرارت را زیاد کنید؛ اما بعد از جوشیدن حتماً زیر آن را کم کنید. لبوهای خوشرنگ باید با حرارت ملایم ۳-۴ ساعت به آرامی پخته شوند. اگر میزان آب را به درستی انتخاب کرده باشید طی این مدت لبوها با ریتمی کند پخته می شوند و رنگ و لعابی بینظیر به خود می گیرند.
۵- اضافه کردن شکر و نبات
بعد از پختهشدن لبو معمولاً برای شیرین کردن آن از شکر، نبات یا عسل استفاده میکنند. تجربه نشان داده استفاده از نبات یا عسل رنگ بهتری به لبوهای پخته شده میدهد.
لازم به ذکر است بعد از پختهشدن لبوها نباید آب درون قابله را دور بریزید؛ بلکه لبوها به همراه نبات یا عسل باید درون همان آب اولیه مقداری بجوشند تا بهصورت کامل در آن حل شوند و لبوها هم طعم شیرینتری به خود بگیرند، هم خوشرنگتر شوند.
۶- اضافه کردن سرکه
بعد از پختن لبوها میتوانید چند قاشق سرکه به آن اضافه کنید. سرکه هم تعدیلکننده لبو است هم در خوشرنگ کردن آن نقش مهمی دارد. بعد از اضافهکردن سرکه مدت کمی ۱-۲ دقیقه زمان کافی است تا سرکه جذب لبو شود و روی آن اثر بگذارد.
۷- تمام شدن آب لبو
در نهایت یکی دیگر از رازهای خوشرنگ شدن لبوها و نزدیکشدن آنها به شکل لبوهای بازاری این است که اجازه دهید چغندر آنقدر درون آب بجوشد تا تمام آب درون قابلمه به مقدار زیادی جذب آن شود، با این کار لبوهای شما خوشطعم، آبدار و قرمز میشوند.