به گزارش همشهری آنلاین به نقل از geediting، تشخیص این عادات همیشه آسان نیست. اما وقتی آنها را بشناسید، شکستن آنها راحتتر می شود. در این مطلب در مورد ۹ عادت بد که ممکن است شما را از پیشرفت در زندگی باز دارد بخوانید.
۱) تعلل: دشمن پیشرفت
یک عادت وجود دارد که موجب عقب نگه داشتن ما میشود - به تعویق انداختن کارها.
به تعویق انداختن کار قاتل بهرهوری است. این همان صدایی است که در سر شما وجود دارد که به شما می گوید وظایف را به بعد موکول کنید، به تاخیر بیاندازید، منتظر لحظه مناسب باشید. و آن لحظه مناسب به ندرت فرا می رسد.
خطر اهمال کاری این است که احساس راحتی کاذب ایجاد می کند. این باعث می شود باور کنید که همیشه فردایی برای انجام کارها وجود دارد. اما واقعیت این است که فردا می شود پس فردا، سپس یک هفته بعد، و قبل از اینکه متوجه شوید، در چرخه ای از عدم بهره وری گیر کرده اید.
ترک این عادت بد برای پیشرفت در زندگی بسیار مهم است. این به درک ارزش زمان و اهمیت اقدام امروز مربوط می شود.
بنابراین، اگر متوجه شدید که دائماً کارها و مسئولیتها را به تعویق میاندازید، وقت آن است که این عادت بد را کنار بگذارید. زمانی که شروع به انجام کارها کنید به جای اینکه بعداً انجام دهید، از پیشرفتی که خواهید داشت شگفت زده خواهید شد.
۲) برنامهریزی بیش از حد: توهم کنترل
برنامه ریزی بیش از حد عادت دیگری است که بسیاری از ما در آن مقصریم. ما اغلب در دام برنامه ریزی برای جزییات و تلاش برای کنترل نتایج می افتیم.
اما موضوع اینجاست، زندگی غیرقابل پیش بینی است. علیرغم بهترین تلاش ما، همه چیز همیشه طبق برنامه پیش نمی رود.
نکته کلیدی ایجاد تعادل است. برنامه ریزی و آماده سازی مهم است، اما به همان اندازه مهم است که انعطاف پذیر و سازگار با تغییرات باقی بمانید.
بنابراین اگر شما فردی هستید که وسواس زیادی برای برنامه ریزی همه چیز دارید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که کمی خود را رها کنید و یاد بگیرید که سازگار شوید. متوجه خواهید شد که زندگی از این طریق بسیار روان تر به جلو پیش می رود.
۳) زندگی در گذشته: لنگری که شما را به پایین میکشاند
همه ما گذشته ای داریم. این بخشی از مسیر زندگی ماست. اما وقتی به گذشته اجازه می دهیم آینده ما را تحت تاثیر قرار دهد، مشکل ساز می شود.
زندگی در گذشته مانع پیشرفت شما می شود و شما را از تجربه کامل زمان حال باز می دارد.
چه اشتباهات گذشته باشد، چه فرصت های از دست رفته یا خاطرات قدیمی، تمرکز بر روی آنها چیزی را که قبلاً اتفاق افتاده تغییر نمی دهد. در عوض، در زمانی که دیگر وجود ندارد، گیر میکنید.
کلید ترک این عادت این است که یاد بگیرید خود را رها کنید و ببخشید. بدانید که گذشته شما آیندهتان را مشخص نمی کند.
۴) ترس از تغییر: مانع رشد
تغییر اجتناب ناپذیر است. بخشی از زندگی است اما بسیاری از ما عادت بدی داریم که در برابر تغییر مقاومت کنیم و راحتی آشنایی را بر عدم قطعیت ناشناخته ها ترجیح دهیم.
ترس از تغییر مانع رشد است. این ما را از کشف فرصت های جدید و تجربه توسعه شخصی باز می دارد.
اما نکته اینجاست - ماندن در منطقه راحتی ما ممکن است موجب احساس امنیت شود، اما به معنای رکود نیز است. مانع پیشرفت می شود و ما را از دستیابی به پتانسیل کامل خود باز می دارد.
ترک این عادت مستلزم پذیرش تغییر به عنوان بخشی از زندگی و در نظر گرفتن آن به عنوان فرصتی برای رشد است تا تهدید.
۵) شک به خود: نابودکننده رویا
شک به خود شاید یکی از آزاردهنده ترین عاداتی باشد که باید داشت. این صدای کوچک درون سر شماست که دائماً تواناییها، ارزش و پتانسیلهای شما را زیر سوال میبرد.
این عادتی است که می تواند رویاها را نابود کند، مانع رشد شود و شما را از حرکت به جلو در زندگی باز دارد. این می تواند باعث شود که احساس کنید به اندازه کافی خوب نیستید، به اندازه کافی توانایی ندارید، لیاقت کافی را ندارید.
اما در اینجا حقیقتی از صمیم قلب وجود دارد - شما کافی هستید. شما قادر به دستیابی به هر چیزی هستید که در ذهن خود دارید. شما لایق موفقیت و خوشبختی هستید.
ترک این عادت مستلزم پرورش خودباوری و تمرین عشق به خود است. این در مورد خاموش کردن آن صدای منفی درونی و جایگزینی آن با صدای مثبت و قدرت است.
بنابراین اگر شک و تردید به خود مانع شما می شود، این را به خاطر بسپارید - شما بیش از حد توانایی دارید که این عادت را ترک کنید و در زندگی به جلو حرکت کنید.
۶) زیادهروی: دزد زمان
در دنیای پرشتاب امروزی، بسیاری از ما عادت داریم که بیش از حد متعهد شویم - وظایف و مسئولیتهایی بیش از آنچه که میتوانیم به طور واقع بینانه انجام دهیم.
متعهد شدن بیش از حد یک راه مطمئن برای غلبه بر خود است و زمان کمی برای تمرکز بر رشد و پیشرفت خود در اختیار شما قرار می دهد.
کلید ترک این عادت یادگیری تعیین حد و مرز و اولویت بندی است. این در مورد درک این است که گاهی اوقات "نه" گفتن اشکالی ندارد. این در مورد تشخیص این است که زمان شما ارزشمند است و باید صرف چیزهایی شود که به رشد شخصی و حرفه ای شما کمک می کند.
بنابراین، اگر همیشه بیش از حد متعهد هستید و احساس غرق شدن می کنید، وقت آن رسیده است که تعهدات خود را دوباره ارزیابی کنید.
یاد بگیرید که اولویت بندی کنید، حد و مرزها را تعیین کنید و روی آنچه واقعاً مهم است تمرکز کنید. به این ترتیب، مطمئن خواهید شد که در زندگی رو به جلو حرکت می کنید، نه فقط مشغول ماندن.
۷) اجتناب از خوداندیشی: نقطه کور
مهمترین عادتی که اگر میخواهید در زندگی پیشرفت کنید، باید ترک کنید، اجتناب از تامل در خود است.
خود اندیشی فرآیند درون نگری است، یک گام به عقب و نگاه کردن به زندگی، تصمیمات و اعمالتان. این در مورد درک این است که کجا هستید، کجا می خواهید باشید، و چه چیزی شما را از رسیدن به آنجا باز می دارد.
پرهیز از خود اندیشی یعنی دوری از حقیقت. این بدان معناست که در مورد عادت ها، انگیزه ها، نیازها و خواسته های خود در تاریکی باقی بمانید.
اما ترک این عادت مستلزم اختصاص زمانی برای خوداندیشی است. این در مورد صادق بودن با خود، تصدیق نقاط قوت و ضعف و درک الگوهای خود است.
بنابراین اگر از خود اندیشی اجتناب می کنید، وقت آن است که با آن روبرو شوید.