به گزارش همشهری آنلاین، مروری بر مهمترین اخبار اقتصادی روز گذشته نشان میدهد که وزارت جهاد کشاورزی برنامههای جدیدی را برای تامین کالاهای اساسی آغاز کرده است و طبق گفته مسئولان این وزارتخانه مشکلی در تامین محصولات کشاورزی ازجمله حبوبات، مرغ، سیبزمینی، پیاز و گوجه فرنگی و غیره نیست. در رویداد دیگری قرار است بهزودی کالاهای قاچاق و بدون شناسه از فروشگاهها جمعآوری شود.
جمع آوری کالاهای قاچاق
علی بیگی، معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضمن اشاره به ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق در ورودی و خروجی کشور به جمعآوری کالاهای بدون شناسه کالا از تمامی فروشگاهها و رعایت سقف انبار برای هر کالا، اشاره کرد و گفت که درخواست ما این است پیش از برخوردهای انتظامی، مدیران فروشگاهها از عرضه کالاهای قاچاق جلوگیری کنند.
تامین حبوبات
علیرضا پیمان پاک، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حبوبات در بازارهای جهانی تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته، گفت: قیمت حبوبات از هر تن ۱۱۰۰ دلار به ۱۷۰۰ دلار رسیده است، اما قطعا با عرضه زیاد، تقویت تولید داخلی و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.
تامین مرغ
محمدابراهیم حسننژاد، معاون وزیر در امور تولیدات دامی گفت: در راستای تنظیم بازار، روزانه هزار تن مرغ گرم خریداری و ذخیره میشود. از ابتدای سال تاکنون ۱۶ هزار و ۵۹۴ تن مرغ از تولیدکنندگان خریداری شده است. بهگفته او برای تعادلبخشی و تنظیم بازار، برای ۱۷ هزار تن مرغ مازاد تولید مجوز صادرات اخذ شده است.
تامین سیب زمینی،پیاز و گوجه فرنگی
علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه با توجه به برداشت فراوان سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی نیاز سفره خانوارهای ایرانی تأمین است، گفت: تولید سالانه ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی و ظرفیت مازاد ۵ میلیون تنی، صرفاً برای صادرات از افتخارات فعالان این بخش است.
کمبود بنزین
ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست، بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بیرویه است، خودروهای فرسوده هنوز در خیابانها تردد میکنند و خودروسازها نیز طبق اصول بهینه طراحی نمیشود و مصارف بالا، کار را بهجایی رسانده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.
ارزش معاملات خودرو
امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا) گفت: بازار معاملات خودرو در سال، بیش از ۲۵۰۰ همت برآورد میشود که حضور سکوها و شرکتهای تجارت الکترونیک، کیفیت این بازار را بهطور چشمگیری افزایش میدهد.خودرو دومین کلانبازار از بازارهای دارای اولویت برنامه توسعه تجارت الکترونیکی ایران در افق ۱۴۰۷ است.
تامین مالی
حمید پاداش، معاون هماهنگی و نظارت و زیربنایی معاون اول رئیسجمهور گفت:با دستور معاون اول رئیسجمهور، کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید تشکیل شده است. اولویت روشهای تأمین مالی در این کارگروه بهترتیب بازار سرمایه، فاینانس و از محل افزایش بخش جدید منابع در نظام بانکی است. سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی بنگاهها از طریق بازار سرمایه انجام شده است، اما کافی نیست.
پایه پولی
بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ رشد پایه پولی در پایان اسفند ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید که نسبت به فروردین ۱۶.۹درصد کاهش نشان میدهد. همچنین رشد پول نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفند سال گذشته کاهش یافت. با کنترل شاخصهای پولی انتظار میرود شاخص نرخ تورم نیز ارقام پایینتری را ثبت کند.
تامین ارز کالاها
علی طرزعلی، معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۳۰۱ میلیون دلار و برای خدمات ۱۴۵ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۵ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.