همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: خیلی از طرفداران نذری دادن در ماه محرم، تصمیم میگیرند بین مردم و عزاداران، شربت نذری خانگی توزیع کنند؛ مخصوصا امسال که ماه محرم با تابستان همزمان شده و در گرمای هوا، لذت نوشیدن یک لیوان شربت خنک و شیرین بیشتر میشود.
شربت خاکشیر و تخمشربتی
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
هزینه: ۷۰۰ هزار تومان
مواد لازم:
شکر: ۳ کیلوگرم
آب: ۲۴ لیتر
عرق بیدمشک یا گلاب: ۲ تا ۳ لیوان
خاکشیر: ۵۰۰ گرم
تخمشربتی: ۵۰۰ گرم
پودر زعفران: به میزان لازم
دستور تهیه:
۱- خاکشیر و تخمشربتی را بشویید و بگذارید در آب خیس بخورند.
۲- آب را در یک دیگ بزرگ بریزید و بجوشانید. شکر را به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود. در ادامه گلاب را بیفزایید.
۳- پودر زعفران را داخل شربت بریزید و صبر کنید تا به غلظت برسد. بعد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
۴- خاکشیر و تخمشربتی را به شربت اضافه کنید و اگر لازم بود، از یخ و آب برای رقیقتر شدن شربت استفاده کنید.
نکته: برای دولایه شدن شربت خاکشیر و تخم شربتی هنگام شستن تخم شربتی اجازه ندهید زیاد در آب خیس بخورد.
شربت آلبالو
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: یک ساعت
هزینه: ۹۵۰ هزار تومان
مواد لازم:
آلبالو: ۴ کیلوگرم
آب: ۲۴ لیتر
آبلیموی تازه: ۸ لیوان
شکر: ۴ کیلوگرم
گلاب: ۳ شیشه
دستور تهیه:
۱- آلبالوهای بدون هسته را که از قبل شستهاید و ۲۴ ساعت در شکر خواباندهاید، در ظرف مناسب بریزید و بجوشانید.
۲– وقتی شکر حل شد، شربت را جدا کنید و جداگانه بجوشانید تا غلیظتر شود.
۳– آبلیمو و گلاب را به ترکیب شربت اضافه کنید.
۴– شربت غلیظ شده را با مقدار مناسبی آب و یخ ترکیب کنید تا آماده مصرف شود.
نکته: اگر آلبالوها زیاد بجوشند، شربت رنگ تیره پیدا میکند.
شربت زعفران
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: یک ساعت
هزینه: ۵۰۰ هزار تومان
مواد لازم:
آب: ۲۴ لیتر
آبلیموی تازه: یک لیوان
شکر: ۲ کیلوگرم
گلاب: ۲ تا ۳ لیوان
زعفران: نیمگرم
دستور تهیه:
۱– زعفران را خوب بسایید و با چند تکه یخ ترکیب کنید تا پررنگتر شود.
۲– آب را بجوشانید و شکر را به آن اضافه کنید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.
۳– شربت را در مرحلهای که به غلظت موردنظرتان رسیده، از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
۴– زعفران، گلاب و آبلیمو را به شربت خنکشده اضافه کنید. مقدار مناسبی آب روی شربت بریزید تا آماده مصرف شود.
نکته: این شربت را میتوانید زودتر آماده و در بطری نگهداری کنید.
شربت سکنجبین
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
هزینه: ۷۰۰ هزار تومان
مواد لازم:
آب: ۱۰ لیوان
شکر: ۵ کیلوگرم
سرکه: ۵۰۰ گرم
نعناع: یک کیلوگرم
دستور تهیه:
۱. آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید.
۲. پس از اینکه شکر حل شد، نعناع را شسته و داخل آن بریزید.
۳. سرکه را کمکم اضافه کنید.
۴. حرارت باید ملایم باشد و دائما لازم است شربت را هم بزنید.
۵. وقتی شربت غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید، از صافی رد و صبر کنید تا خنک شود.
۶. به اندازه لازم آب به شربت اضافه کنید تا به غلظت و طعم دلخواه برسید.
نکته: برای ۱۰۰ نفر باید ۴ لیتر شربت را با ۱۵ لیتر آب ترکیب کنید.