همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: سمنو یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که تهیه آن زحمت زیادی دارد اما طعم خاص و متفاوت آن باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد و به عنوان نذری تهیه شود.
سمنو
تعداد نفرات: ۵۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۱۲ ساعت
هزینه: ۳۶۰ هزار تومان
مواد لازم:
گندم کامل: ۴ کیلوگرم
آرد گندم یا آرد سنگک: ۱۲ کیلوگرم
آب (ولرم) : ۳۲ لیتر
دستور تهیه:
۱- روی گندمها آب سرد بریزید تا حدی که روی آنها را بپوشاند.
۲. ظرف را در جای خنک (نه خیلی سرد و نه خیلی گرم) و دور از تابش نور خورشید قرار دهید.
۳. ۲ بار در روز، آب روی گندمها را با آب تمیز و جدید، جایگزین کنید تا گندمها بو نگیرند.
۴- گندمهای آبکش شده را در پارچه نمدار بپیچید. بقچه گندم را در یک پلاستیک بزرگ قرار دهید تا نم گندمها و پارچه، حفظ شود.
۵. تا ۲ روز روزی ۳ بار، پارچه را باز کنید تا گندمها هوا بخورند و روی آنها را آب اسپری کنید.
۶- گندمهای جوانهزده را در آبکشهای بزرگ و مدام روی آنها آب بریزید.
۷. مراقب باشید که جوانهها تا سبز نشدهاند، شیره آنها را بگیرید. شیره را از صافی رد کنید.
۸- شیره را روی حرارت بگذارید و قبل از داغ شدن، آرد را اضافه کنید. آنقدر این مخلوط را هم بزنید تا خمیری شود. بعد آب ولرم را بهتدریج اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا غلیظ شود.
نکته: اگر بعد از غلیظ شدن سمنو در آن را با دمکنی بپوشاند، سمنوی خوشرنگتری خواهید داشت.