تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰

بین دسرهای شیرین و سنتی، سمنو یکی از متفاوت‌ترین طعم‌ها را دارد. هرچند پختن آن زمان زیادی می‌برد اما آیین سمنوپزان در ماه محرم جزو آیین‌های قدیمی و مرسوم در مناطق مختلف کشور است.

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: سمنو یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که تهیه آن زحمت زیادی دارد اما طعم خاص و متفاوت آن باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد و به عنوان نذری تهیه شود.

سمنو

تعداد نفرات: ۵۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۲ ساعت

هزینه: ۳۶۰ هزار تومان

مواد لازم:

گندم کامل: ۴ کیلوگرم

آرد گندم یا آرد سنگک: ۱۲ کیلوگرم

آب (ولرم) : ۳۲ لیتر

دستور تهیه:

۱- روی گندم‌ها آب سرد بریزید تا حدی که روی آنها را بپوشاند.

۲. ظرف را در جای خنک (نه خیلی سرد و نه خیلی گرم) و دور از تابش نور خورشید قرار دهید.

۳. ۲ بار در روز، آب روی گندم‌ها را با آب تمیز و جدید، جایگزین کنید تا گندم‌ها بو نگیرند.

۴- گندم‌های آبکش شده را در پارچه نمدار بپیچید. بقچه گندم را در یک پلاستیک بزرگ قرار دهید تا نم گندم‌ها و پارچه، حفظ شود.

۵. تا ۲ روز روزی ۳ بار، پارچه را باز کنید تا گندم‌ها هوا بخورند و روی آنها را آب اسپری کنید.

۶- گندم‌های جوانه‌زده را در آبکش‌های بزرگ و مدام روی آنها آب بریزید.

۷. مراقب باشید که جوانه‌ها تا سبز نشده‌اند، شیره‌ آنها را بگیرید. شیره را از صافی رد کنید.

۸- شیره را روی حرارت بگذارید و قبل از داغ شدن، آرد را اضافه کنید. آنقدر این مخلوط را هم بزنید تا خمیری شود. بعد آب ولرم را به‌تدریج اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا غلیظ شود.

نکته: اگر بعد از غلیظ شدن سمنو در آن را با دمکنی بپوشاند، سمنوی خوش‌رنگ‌تری خواهید داشت.

منبع: روزنامه همشهری