همشهری آنلاین: سمبوسه یک نوع غذای محلی است که معروفترین نوع آن در شهرهای جنوبی کشور به خصوص آبادان تهیه میشود.
نام: سمبوسه
مدت آمادهسازی: یکساعت
تعداد نفرات: ۵۰ نفر
هزینه: ۳۰۰ هزار تومان
مواد لازم:
نان لواش: ۳۰ عدد
سیبزمینی: ۳ ونیم کیلوگرم
پیاز: ۸ عدد
جعفری: ۸ دسته متوسط
زردچوبه، فلفلقرمز، نمک و فلفلسیاه: به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردنی: به میزان لازم
دستور پخت:
۱. سیبزمینیها را به همراه آب و نمک داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. یکی از سیبزمینیها را نگینی خرد و در روغن سرخ کنید.
۲. پیازها را نیز نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا سبک شود. زردچوبه و مقداری از ادویهها را به آن اضافه کنید.
۳. سیبزمینیهای پخته را پوره و پیاز، جعفری و سیبزمینی سرخشده را به این ترکیب اضافه کنید. این ترکیب را به آرامی بههم بزنید تا سیبزمینیهای نگینی شکل خود را حفظ کنند.
۴. نانهای لواش را بهصورت طولی با اندازه ۱۰ در ۳۰ سانتیمتر برش بزنید، سپس یک قاشق سر پر از مواد سیبزمینی را در ابتدای هر نان قرار داده و آن را بهصورت مثلثی بپیچید. سمبوسهها را در روغن داغ سرخ کنید.
نکته: بعد از سرخ کردن سمبوسهها آنها را روی دستمال تمیز بچینید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در کنار سمبوسه میتوانید از سس تند استفاده کنید.