به گزارش همشهری آنلاین نخستین نوبرانه میوه درخت نخل، خارک است که همین روزها با نخستین برداشت راهی بازار می شود.
خارک نوعی از خرما نیست بلکه به خرمای کال که بافتی سفت و رنگی زرد دارد گفته میشود. عمر برداشت خارک کوتاه است و تا اواسط تابستان خارک برداشت می شود. خارک ها معمولا به رنگ زرد مایل به نارنجی هستند. طعم خارک گس است و کالری کمی دارد.
هوا که گرمتر شود و رطوبت در نخلستان بالا برود و تابستان به نیمه برسد، دومین مرحله برداشت میوه درخت نخل آغاز میشود و این بار رطب به بازار می آید.
خارک استان بوشهر معمولا زودتر از سایر نخلستان ها برداشت و راهی بازار می شود. مرداد که آغاز شود برداشت خارک از نخلستان های سیستان و بلوچستان آغاز می¬شود و خارک نخلستان های آبادان تقریبا نیمه مرداد برداشت می شود.
کرمان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس و سیستان بلوچستان حدود ۹۸ درصد تولید خرمای کشور را به خود اختصاص دادهاند.
نگاهی به آمار سال های گذشته نشان می دهد معمولا حدود ۶۰هزار تن خارک در استان بوشهر و ۶۴ هزار تن خارک در استان خوزستان برداشت می شود.
بیشتر بخوانید:
شکرگزاری برای میوه محبوب تابستانی در ایران
یک نخل عجیب در سیستان و بلوچستان همه را حیرتزده کرد + فیلم