کاهش وزن با کم کاری تیروئید امکان پذیر است. با این حال، کاهش وزن با بیماری تیروئید نیاز به یک برنامه غذایی سخت، ورزش و نظارت بر هورمون های شما دارد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، کاهش وزن با کم کاری تیروئید امکان پذیر است. با این حال، کاهش وزن با بیماری تیروئید نیاز به یک برنامه غذایی سخت، ورزش و نظارت بر هورمون های شما دارد.

کاهش وزن حتی با یک بیماری مانند تیروئید امکان پذیر است اما نیازمند یک رویکرد اساسی است. این رویکرد شامل ارزیابی هورمون‌های شما، از جمله هورمون‌های فراتر از تیروئید و انتخاب مداوم رژیم غذایی مناسب است. با ارزیابی، تشخیص و درمان هرگونه عدم تعادل، می توانید وزن خود را کاهش دهید و آن را حفظ کنید.

کم کاری تیروئید یک اختلال شایع غدد درون ریز است که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند که می تواند علائم متعددی مانند خستگی، توانایی ضعیف در تحمل سرما، مشکلات تولید مثل و افزایش وزن ایجاد کند.

برای کاهش وزن و در عین حال کنترل کم کاری تیروئید، توصیه های غذایی زیر را در نظر بگیرید:

اگر کم‌کاری تیروئید داریم چی نخوریم؟

رژیم غذایی قندی، کافئین و کربوهیدرات های تصفیه شده
چنین غذاهایی می‌توانند باعث التهاب در بدن شوند و در نتیجه استرس ایجاد کنند. کاهش یا حتی حذف این موارد ممکن است فشار را بر تیروئید کم کار به حداقل برساند.

بار غلات و غذاهای ارگانیسمی اصلاح شده ژنتیکی (GMO)
نگهدارنده ها، افزودنی ها و مواد شیمیایی موجود در بار های انرژی ممکن است تعادل عصبی هورمونی ظریف کنترل کننده هموستاز (محیط داخلی بدن) را بر هم بزنند.

گلوتن
برای مبتلایان به تیروئیدیت هاشیموتو (وضعیتی که بدن آنتی بادی برای حمله به تیروئید تولید می کند) همراه با بیماری سلیاک (عدم تحمل گلوتن)، کاهش مصرف غذاهای حاوی گلوتن مانند گندم، چاودار و جو دوسر ممکن است به کاهش سطح آنتی بادی کمک کند.

سویا
سویا به شکل شیر، چیپس یا توفو موجود است که مانع از تولید هورمون های تیروئید می شود.

سبزیجات چلیپایی
اگرچه این اقلام مانند کلم، کلم بروکلی، کلم پیچ و غیره بسیار مغذی هستند، اما ممکن است این اقلام تا حدی در فرآیند تولید هورمون تیروئید دخالت کنند، به خصوص اگر خام مصرف شوند.

ممکن است با توصیه پزشک به خوردن این اقلام به صورت پخته اما در حد اعتدال ادامه دهید و از خوردن آنها به صورت خام خودداری کنید.

اگر کم کاری تیروئید داریم چی بخوریم؟

کربوهیدرات های سبوس دار و سبزیجات غیر نشاسته ای
آنها انرژی و احساس سیری شما را فراهم می کنند.
آنها پاسخ های التهابی یا خود ایمنی را تحریک نمی کنند.

پیشگیری و درمان پرکاری تیروئید با این رژیم غذایی

غذاهای غنی از پروتئین
شامل ماهی، حبوبات، تخم مرغ (به ویژه سفیده تخم مرغ)، کینوا، آجیل و کره آجیل است.
این موارد به ساخت توده عضلانی و مبارزه با ضعف عضلانی ناشی از کم کاری تیروئید کمک می کنند.

غذاهای چرب سالم
ماهی روغنی، دانه کتان، روغن زیتون فوق بکر و آووکادو به تعادل چربی در بدن شما کمک می کند. سطوحی از چربی که ممکن است در مورد کم کاری تیروئید طولانی مدت، ایجاد شده باشد.

مصرف مواد مغذی کافی
داشتن منبع ناکافی مواد مغذی می تواند علائم تیروئید را بدتر کند زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن به خطر بیفتد.

سه ماده مغذی (سلنیوم، روی و ید ) از عملکرد تیروئید شما حمایت می کنند، بنابراین مطمئن شوید که برنامه غذایی شما حاوی مقدار کافی سلنیوم و روی است که می تواند از مغزها، میوه ها و غلات کامل به دست آید.

باکتری های سالم
پروبیوتیک ها می توانند به تعادل مجدد میکروبیوم روده شما کمک کنند. یک میکروبیوم روده نامتعادل (دیسبیوز) اغلب به عنوان دلیلی برای عدم تعادل متابولیک، از جمله بیماری تیروئید و تخمدان پلی کیستیک (PCOD) مطرح می شود.

نمونه ای از یک برنامه غذایی برای کم کاری تیروئید
اندازه وعده بستگی به سن، جنسیت، فعالیت بدنی و وجود سایر شرایط پزشکی دارد که بهتر است با پزشک خود در میان بگذارید. با این حال، در اینجا یک برنامه غذایی سالم برای کم کاری تیروئید بررسی شده است:

صبحانه
در حالت ایده آل، یک صبحانه سالم باید بیش از ۲۵ درصد از نیاز غذایی روزانه را تامین کند.
باید از میوه های تازه، غلات، لبنیات کم چرب و منابع پروتئینی (تخم مرغ) تشکیل شود.

ناهار
باید شامل غلات کامل، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و میوه ها باشد.

شام
باید شامل سبزیجات، غلات کامل، ارزن، غذاهای دریایی یا هر منبع دیگری از پروتئین بدون چربی و میوه باشد.

میان وعده
اگر از خوردن میان وعده در بین وعده های غذایی لذت می برید، باید تنقلات پخته و میوه های خشک مصرف کنید.

از خوردن غذاهای سرخ شده پرهیز کنید.

برای کاهش وزن از یک برنامه ورزشی روتین استفاده کنید
علاوه بر این، به شدت از یک تمرین پیروی کنید. رژیم غذایی همراه با عادات غذایی سالم ضروری است. با این حال، انتظار کاهش شدید وزن خود را در مدت زمان کوتاه نداشته باشید.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است اغلب از تمرینات مقاومتی مانند بلند کردن وزنه، میله و دمبل بهره ببرند. این تمرینات به افزایش توده عضلانی، حفظ وزن استخوان و بهبود متابولیسم کمک می کند. کالری دریافتی خود را بررسی کنید و با مشورت با پزشک خود، یک رژیم ورزشی متناسب با آن برنامه ریزی کنید.

چرا افرادی که تیروئید کم کار دارند چاق می شوند؟
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید به دلایل مختلف زیر چاق می شوند:

خستگی
کمبود انگیزه
متابولیسم کند
احساس ناخوشی
روده های تغییر یافته
دوز نامناسب تیروکسین
اکثر مردم چندین رژیم غذایی را امتحان می کنند و مقداری وزن کم می کنند. با افزایش وزن، نیاز به تیروکسین افزایش می یابد. برای مدیریت موثر کم کاری تیروئید و کاهش وزن، یک رویکرد جامع مورد نیاز است.