تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷

میوه ها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند؛ اما قند طبیعی موجود در بعضی میوه ها ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد.

به همین خاطر ممکن است بپرسید: «کدام میوه ها قند کمتری دارند؟» میوه های بدون قند یا با قند کم مناسب افرادی هستند که باید میزان قند خون را خود را در سطح مشخصی تنظیم کنند و همچنین می‌خواهند از مزایای این مواد غذایی از جمله فیبر، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آب در رژیم غذایی سالم بهره مند شوند. به همین دلیل در این مقاله از «همشهری آنلاین» به معرفی میوه ها با قند کم می‌پردازیم.

کدام میوه ها قند کمتری دارند؟

میوه ها حاوی قند طبیعی هستند، اما نه آنگونه که باعث افزایش چربی دور کمر یا سطح قند خون شوند. در است که افراد مبتلا به دیابت باید مراقبت سطح خون خود باشند، اما میوه مزایای بسیاری دارد. پس نباید آنها را از رژیم غذایی خود کنار گذاشت. بهتر است مصرف میوه ها را با غذاهایی که قندهای مصنوعی دارند، جایگزین کنید. با این حال، بیایید ببینیم کدام میوه ها قند کمتری دارند.

هلو

هلو شیرین و آبدار است و به طرز شگفت انگیزی کربوهیدرات کمی دارد. این میوه شیرین و نرم بسیار خوشمزه است و می‌توان آن را در وعده‌های غذایی مختلف از جمله دسر، اسموتی و غیره مصرف کرد. به دلیل وجود چندین فیتوکمیکال (آنتی اکسیدان) که رنگ زرد/نارنجی به هلو می‌دهد، این میوه در حفظ سلامت چشم بسیار اثربخش است. هفته‌ای یک تا دو عدد هلو تازه می‌تواند چشمان شما از ابتلا به گلوکوم (آب سیاه) محافظت کند.

انواع لیمو

لیمو یک میوه کم کربوهیدرات با مواد مغذی فراوان است. همچنین لیمو را می‌توان به عنوان یک میوه بدون قند در رژیم غذایی خود استفاده کرد. همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، گزینه مناسبی برای نوشیدنی‌های بدون قند است. این آنتی اکسیدان‌ها با مولکول‌های رادیکال آزاد مرتبط با بیماری‌های مزمن مبارزه می‌کند. گنجاندن آب لیمو در رژیم غذایی کاهش وزن، دوز تقویت کننده ایمنی ویتامین C مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند.

توت سیاه

اگر می‌پرسید: «کدام میوه ها قند کمتری دارند؟» باید بگوییم توت سیاه یک انتخاب عالی است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین C، فیبر و با حداقل کربوهیدرات است. همچنین توت سیاه چربی بسیار کمی دارد و کمتر از یک درصد از چربی مورد نیاز روزانه را ارائه می‌دهد. توت سیاه به دلیل چربی کم و فیبر بالا می‌تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. مصرف منظم توت فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی و دیابت را کم کند.

خربزه

خربزه یکی از میوه های تابستانی کم قند محسوب می‌شود. گوشت داخل خربزه آبدار است و بسته به نوع خاص از نارنجی کمرنگ تا سبز متغیر خواهد بود. خربزه به دلیل طعم با طراوت خود بسیار محبوب است و معمولاً در روزهای گرم تابستان مصرف می‌شود. این میوه سرشار از ویتامین‌های A و C است و مزایای زیادی برای سلامتی دارد. همچنین یک میوه آبرسان است و بدن را به خوبی هیدراته می‌کند. خربزه را اغلب به صورت در دسر یا به تنهایی مصرف کنید.

گریپ فروت

گریپ فروت یکی دیگر از میوه ها با فیبر بالا، کم کربوهیدرات و کم قند است، اما ویتامین C زیادی دارد. گریپ فروت سرشار از پتاسیم است که در صورت داشتن فشار خون بالا به تعادل سطح مایعات و سدیم بدن شما کمک می‌کند. همچنین ممکن است در کاهش فشار خون موثر باشد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. توصیه می‌کنیم گریپ فروت تازه را در سالاد میوه یا به تنهایی مصرف کنید.

پرتقال

وقتی به دنبال این هستید که ببینید کدام میوه ها قند کمتری دارند، پرتغال مطمئناً به ذهنتان خطور می‌کند. پرتغال را می‌توانید به عنوان بخشی از مصرف آب روزانه خود بنوشید. یک پرتقال استاندارد 12 گرم قند و بیش از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C دارد. پرتقال به جذب آهن در بدن کمک می‌کند و در عین حال در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد. پرتقال کربوهیدرات کمی نیز دارد، پس برای افراد دیابتی گزینه خوبی محسوب می‌شود.

آووکادو

متخصصان تغذیه بر این باورند که آووکادو به دلیل داشتن ویتامین‌های فراوان، بهترین غذا برای رژیم‌های غذایی کم قند و کم کربوهیدرات است؛ اما چربی‌های سالم زیادی دارد که می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد. آووکادو اغلب به عنوان یک غذای کامل در نظر گرفته می‌شود، زیرا می‌توان از آن در غذاهای مختلف استفاده کرد. همچنین آووکادو سرشار از فیبر، ویتامین‌های A، C، E، K و B6 است. علاوه بر این، آووکادو مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم و مس دارد.

خیار

خیار میوه‌ای لذیذ و سالم است که اغلب در انواع سالاد مصرف می‌شود. این میوه قدرت آبرسانی بالایی دارد و می‌تواند بخش مهمی از آب روزانه بدن را تامین کند. هنگامی که پوست خیار را بر می‌دارید، این میوه در هر 100 گرم وعده غذایی فقط 2.16 گرم کربوهیدرات دارد. قابل ذکر است که پوست خیار حاوی بیشتر مواد مغذی است. در نتیجه باید این میوه را کامل بخورید. افرادی که رژیم غذایی کم قند و کم کربوهیدرات هستند، بهتر است مصرف خیار را در برنامه خود قرار دهند.

پاپایا

در اینکه کدام میوه ها قند کمتری دارند، باید نام پاپایا را در نیز در لیست قرار دهیم. پاپایا که با نام «خربزه درختی» نیز شناخته می‌شود، میوه‌ای استوایی است که و معمولاً در سالاد استفاده می‌شود. این میوه سرشار از فیبر، ویتامین C است و به هضم غذا کمک می‌کند. پاپایا را می‌توان به سادگی برش داد و با کمی آب لیمو نوش جان کرد. سعی کنید یک سالاد تند تایلندی با فلفل قرمز، سویا و پاپایای خرد شده درست کنید. ترکیب این میوه با مواد غذایی دیگر می‌تواند یک وعده غذایی کم قند را ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: میوه‌هایی که بیشترین قند را دارند | مصرف زیاد میوه می‌تواند عامل ابتلا به دیابت باشد؟

هندوانه

وقتی صحبت از شاخص گلیسمی به میان می‌آید، هندوانه به عنوان یک میوه کلاسیک تابستانی، نرخ شاخص گلیسمی پایینی دارد که برابر با 7.55 گرم در هر 100 گرم است. پایین بودن شاخص گلیسمی نشان می‌دهد که این میوه قند متوسطی دارد. از طرفی، هندوانه سرشار از ویتامین A است و محتوای آب بالایی دارد، بنابراین شما را سیر نگه می‌دارد. با این حال، توصیه می‌کنیم مصرف هندوانه را به اندازه یک یا دو برش در روز مصرف کنید.

طالبی

طالبی یکی از میوه های تابستانی محبوب است که فقط 8.16 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم دارد. طالبی نیز جزو میوه های کم فروکتوز (قند طبیعی) طبقه بندی می‌شود. در نتیجه، می‌توانید طالبی به صورت روزانه مصرف کنید. طبق یک تحقیق، طالبی مقدار قابل توجهی ویتامین C دارد و به خاطر خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در پیشگیری از بیماری‌های مختلف مانند سرطان موثر است. همچنین طالبی قدرت آبرسانی بالایی دارد و بدن را هیدراته نگه می‌دارد.

بیشتر بخوانید: اگر قند خونتان بالاست به این میوه ها لب نزنید | میوه هایی که قند پایینی دارند | میزان قند و کالری موجود در میوه ها

اهمیت میوه های کم قند در رژیم غذایی

بررسی اینکه کدام میوه ها قند کمتری دارند، این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا بتوانید یک رژیم غذایی کم قند را برای خود تهیه کنید. درحقیقت، میوه های کم قند مزایای زیادی را به شما ارائه می‌دهند. این میوه ها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و قدرت آبرسانی و سیرکنندگی (به خاطر داشتن فیبر) بالایی را ارائه می‌دهند.

متاسفانه، تعداد کمی از مردم میوه می‌خورند! طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، تنها یک نفر از هر 10 بزرگسال از میوه و سبزیجات در یک وعده‌های غذایی روزانه خود استفاده می‌کنند. کمبود این مواد غذایی مهم می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی شود. به طور کلی، مصرف میوه های کم قند در رژیم غذایی می‌توانند مزایای زیر را به هر ماه داشته باشند:

  • کمک به کاهش وزن و لاغری
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی
  • تقویت سلامت دستگاه گوارش
  • کمک به آبرسانی بدن
  • کاهش خطر پوسیدگی دندان
  • موثر در رژیم غذایی مرتبط با سرطان

آیا مصرف میوه های کم قند برای افراد دیابتی مجاز است؟

میوه های کم قند به طور کلی برای افراد دیابتی مجاز هستند؛ اما ممکن است این افراد بپرسند: «کدام میوه ها قند کمتری دارند و بهتر است در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت گنجانده شوند؟» این میوه ها شامل انواع توت‌ها، پرتقال، هلو، خربزه و خیار هستند که در مقایسه با میوه های پر قند می‌توانند سطح قند خود را سرعت کمتری بالا ببرند. با این حال، توصیه می‌کنیم همیشه با پزشک متخصص مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: سالم ترین میوه ها برای کنترل قند خون را بشناسید

کلام آخر

اکنون به خوبی می‌دانید که کدام میوه ها قند کمتری دارند. پس توصیه می‌کنیم این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود قرار دهید و از مزایای آنها بهره مند شوید. با این حال، اگر مشکل یا بیماری مرتبط به قند خون ندارید، بهتر است همه میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید؛ اما اگر بیماری زمینه‌ای دارید، باید میوه‌هایی را مصرف کنید که به بهبود مشکلات شما کمک می‌کنند.