همشهری آنلاین - بهاره خسروی : «جلال ملکی» سخنگوی آتشنشانی تهران، حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو بهعنوان تلخترین مأموریت دوران کاری و سازمان آتشنشانی یاد میکند و هنوز هم با گذشت ۸ سال از این ماجرا وقتی نام پلاسکو و دوستان شهیدش را بر زبان میآورد غم و اندوه همان روزها در چهرهاش به وضوح دیده میشود.
قصههای خواندنی تهران را اینجا ببینید
او با تعریف این ماجرا میگوید: «۸ صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۵ بود که حادثه آتشسوزی پلاسکو به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و ساعت۱۱:۳۰ ساختمان پلاسکو بهصورت عمودی در شرایطی ریخت که تعداد زیادی آتشنشان در حال کنترل آتش داخل ساختمان بودند. در تمام این سالها به این فکر میکردم که تلخترین لحظه من در این ۹ روز کی بود؟ کدام ماجرا بود؟ لحظهای که ساختمان یکباره فرو ریخت؟؛ زمانیکه ستونهای مذاب از داخل ساختمان خارج میشد و باید این واقعیت را میپذیرفتیم که کسی زنده از این آوار زنده بیرون نمیآید؟؛ شنیدن خبر شهادت «بهنام میرزاخانی» که حین اطفای حریق مصدوم و به بیمارستان منتقل شد، اما کمتر از ۲۴ ساعت بعد در بیمارستان درگذشت یا شهادت «علی امینی» که استاد من بود و «حسین سلطانی» که سالها با هم کار کرده بودیم و...؟»
به گفته ملکی، همه اینها تلخ بود و هر لحظه حادثهای جدید داغ ما را تازهتر میکرد. ۱۶ همکار ما در این ماجرا شهید شدند در صورتی که مقصر چیزی نبودند، اما بر حسب احساس وظیفه و وجدان کاری با وجود اینکه ساختمان خالی بود و هیچ فرد زندهای داخل آن نبود، برای حفظ مال عزیزان و همشهریهایشان داخل ساختمان ماندند و شهید شدند. آنها در واقع، برای نجات اموال اهالی ساختمان پلاسکو به عملیات ادامه دادند.»
خود ملکی هم تقریباً چند دقیقه قبل از ریزش ساختمان در داخل مجموعه بوده است: «آن موقع که اسم آتشنشانهایی که لحظه تخریب توی ساختمان مانده بودند، مشخص شد، یک تراژدی واقعی برای همه ما بود.»
حوادث متروپل آبادان، سقوط هلیکوپتر دکتر رئیسی، زلزله بم و... از دیگر اتفاقات تلخی بوده که جلال ملکی در سالهای خدمتش در آنها حضور داشته است.