به گزارش همشهری آنلاین، یک متخصص طب سنتی ایرانی گفت: بهترین روش مصرف انار، دان کردن آن است، یعنی دانه های انار کاملاً از گوشت آن جدا و به همراه گلپر و کمی نمک مصرف شود.
دکتر محمدرضا مسرورچهر انار را یکی از میوه های بومی ایران دانست که از سالیان گذشته در این منطقه وجود داشته است و اظهار کرد: انار از جمله میوه هایی است که در قرآن کریم به آن اشاره شده و دارای اثرات خوبی بر جسم انسان است.
وی با اشاره به خواص آنتی اکسیدانی انار، افزود: انار میوه ای قابض بوده و برای درمان شل شدگی اعضا مورد استفاده قرار می گیرد.
این پزشک و متخصص طب سنتی ایرانی، با بیان اینکه در قدیم از انار برای درمان اسهال استفاده می کردند، گفت: پوست و گوشت انار را خشک و پودر آن را برای درمان استفاده می کردند؛ امروز نیز از انار برای تولید دارو استفاده می شود و حتی در درمان کیست تخمدان موثر است.
وی با بیان اینکه جویدن آرام دانه های انار به گونه ای که هسته آن له نشود، در رفع یبوست موثر است، خاطرنشان کرد: بهتر است هنگام خوردن دانه های انار، آب انار و هسته را ببلعیم و اگر هسته بشکند، ایجاد یبوست می کند.
این متخصص طب سنتی ایرانی، خواص آنتی اکسیدانی انار را موجب بهبود عملکرد گردش خون دانست و یادآور شد: اینکه با خوردن انار یا آب انار خون کثیف و تیره را تصفیه می کنیم، باور عامیانه بوده و مبنای علمی ندارد.
مسرورچهر با بیان اینکه امکان مصرف انار به صورت چای و دمکرده نیز وجود دارد، گفت: گلپر و نمک مصلح انار شیرین هستند.
وی استان گیلان را دارای انار ترش دانست که متفاوت از انار شیرین است و متذکر شد: انار شیرین دارای مزاج معتدل رو به سرد است، اما انار ترش مزاج سرد و خشک دارد و مصرف آن به صورت رب انار ملس، موجب تقویت معده می شود.