آش شلغم، آش محلی خراسان جنوبی و مناسب روزهای سرد سال و درمان سرماخوردگی است؛ آشی که البته در قزوین یا شیراز هم تهیه می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، خراسان جنوبی غذاها و خوراک محلی زیادی دارد که برخی از آنها مثل قروت، نوجوش، غلور و نان لوله‌ای ثبت ملی هم شده. بعضی از غذاهای این استان مانند قوروت بادمجان و کشک سالاری بیشتر در بیرجند و بعضی هم همچون اشکنه بلغور شیر و آش شلغم در اکثر شهرها پخته می‌شود. آش شلغم یکی از غذاهایی است که مناسب هوای سرد و درمان بیماری سرماخوردگی است، زیرا شلغم موجود در آن مملو از ویتامین ث است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

مواد لازم

سبزی آش، شلغم، پیاز، بلغور جو، برنج نیم دانه، لپه، عدس یا ماش، سیر تازه و نعناع، کشک و آبغوره و نمک و فلفل و زردچوبه موارد تشکیل دهنده آش شلغم خراسان جنوبی هستند.

طرز تهیه

برنج نیم‌دانه را با مقداری آب گرم خیس کنید و چند مرتبه بشویید. عدس و ماش را هم جداگانه بشویید و بخیسانید. شلغم را پوست بگیرید و سپس به‌صورت مکعبی خرد کنید. پیازها را رنده یا نگینی خرد کنید و اجازه دهید با روغن و سیر تفت بخورد و طلایی شود. پس از آن فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید. ماش و عدس و چند لیوان آب را به آن‌ها اضافه کنید و زمان دهید تا حبوبات کاملا پخته شوند. وقتی عدس نرم شد، برنج را اضافه کنید و بعد از پخت برنج شغلم را بیافزاید. در نهایت سبزی آش را اضافه کنید و درب قابلمه را باز بگذارید، ۳۰ دقیقه زمان دهید تا آش جا بیفتد. نعناع را تفت دهید و به آش اضافه کنید. آبغوره و کشک اختیاری است و می‌توانید به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.

خواص

این آش جزو غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که به دلیل داشتن شلغم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و مناسب درمان سرماخوردگی به ویژه التهاب گلو، تنگی نفس و سرفه‌های خشک است. شلغم فقط برای تقویت سیستم امینی مفید نیست و تاثیرات زیادی بر سلامت پوست، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست، کمک به کاهش وزن، کاهش التهاب، کمک به سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی، تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان، بهبود تنفس، تأمین انرژی، کنترل دیابت، کمک به سلامت چشم و پیشگیری از کم‌خونی هم دارد.