آش شلغم، آش محلی خراسان جنوبی و مناسب روزهای سرد سال و درمان سرماخوردگی است؛ آشی که البته در قزوین یا شیراز هم تهیه می‌شود.

آش شلغم

به گزارش همشهری آنلاین، خراسان جنوبی غذاها و خوراک محلی زیادی دارد که برخی از آنها مثل قروت، نوجوش، غلور و نان لوله‌ای ثبت ملی هم شده. بعضی از غذاهای این استان مانند قوروت بادمجان و کشک سالاری بیشتر در بیرجند و بعضی هم همچون اشکنه بلغور شیر و آش شلغم در اکثر شهرها پخته می‌شود. آش شلغم یکی از غذاهایی است که مناسب هوای سرد و درمان بیماری سرماخوردگی است، زیرا شلغم موجود در آن مملو از ویتامین ث است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

مواد لازم

سبزی آش، شلغم، پیاز، بلغور جو، برنج نیم دانه، لپه، عدس یا ماش، سیر تازه و نعناع، کشک و آبغوره و نمک و فلفل و زردچوبه موارد تشکیل دهنده آش شلغم خراسان جنوبی هستند.

طرز تهیه

برنج نیم‌دانه را با مقداری آب گرم خیس کنید و چند مرتبه بشویید. عدس و ماش را هم جداگانه بشویید و بخیسانید. شلغم را پوست بگیرید و سپس به‌صورت مکعبی خرد کنید. پیازها را رنده یا نگینی خرد کنید و اجازه دهید با روغن و سیر تفت بخورد و طلایی شود. پس از آن فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید. ماش و عدس و چند لیوان آب را به آن‌ها اضافه کنید و زمان دهید تا حبوبات کاملا پخته شوند. وقتی عدس نرم شد، برنج را اضافه کنید و بعد از پخت برنج شغلم را بیافزاید. در نهایت سبزی آش را اضافه کنید و درب قابلمه را باز بگذارید، ۳۰ دقیقه زمان دهید تا آش جا بیفتد. نعناع را تفت دهید و به آش اضافه کنید. آبغوره و کشک اختیاری است و می‌توانید به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.

خواص

این آش جزو غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که به دلیل داشتن شلغم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و مناسب درمان سرماخوردگی به ویژه التهاب گلو، تنگی نفس و سرفه‌های خشک است. شلغم فقط برای تقویت سیستم امینی مفید نیست و تاثیرات زیادی بر سلامت پوست، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست، کمک به کاهش وزن، کاهش التهاب، کمک به سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی، تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان، بهبود تنفس، تأمین انرژی، کنترل دیابت، کمک به سلامت چشم و پیشگیری از کم‌خونی هم دارد.

کد خبر 899555

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خراسان جنوبی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IQ ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    0 0
    شلغم رو زیاد بپزی خاصیت ش از بین میره قربان شکل ت بخار پز بیشتر ویتامین داره اش قورابه هم خوبه برا سرماخوردگی