بهترین میوه برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند در فصول سرد سیب پاییزی و بِه رسیده و شیرین است. توصیه می‌شود این افراد زیاد از مرکبات با مزاج سرد استفاده نکنند.

به گزارش همشهری آنلاین، متخصص طب سنتی به تشریح خواص میوه‌هایی که به بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کنند پرداخت. مریم مقیمی متخصص طب‌سنتی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد کسانی که مشکلات گوارشی دارند اظهار کرد: بهترین میوه برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند در فصول سرد سیب پاییزی و بِه رسیده و شیرین است. توصیه می‌شود این افراد زیاد از مرکبات با مزاج سرد استفاده نکنند.

خوردن میوه با پوست یا بدون پوست ؟

مقیمی گفت: بسیاری از افراد میوه را از بازار خریداری می‌کنند و کمتر به میوه ارگانیک دسترسی دارند، پس توصیه می‌شود پوست میوه را موقع مصرف بکنند. پوست میوه دارای خواصی است اما به دلیل تجمع سموم در پوست آن نخوردنش برای بدن فرد بهتر است.

متخصص طب‌سنتی اظهار داشت: افرادی که نمی‌توانند میوه خام مصرف کنند و مشکل گوارش دارند، می‌توانند بخارپز استفاده کنند. اگر فردی مشکل دیابت ندارد از مربای میوه نیز می‌تواند استفاده کند.

وی ادامه داد: افرادی که مشکل گوارش دارند از آب سیب و به استفاده کنند و یا آن را تبدیل به رب برای صبحانه کنند. همچنین آب و رب سیب و به برای افراد دیابتی نیز خوب است زیرا شیرینی آن از خود میوه گرفته شده است.

مرکبات مفید برای بدن

مقیمی گفت: از تمامی مرکبات می‌توان استفاده کرد اما بهترین این میوه‌ها مخصوصاً برای کسانی که مشکل معده و گوارش دارند انار شیرین است که به صورت آب‌لمبو و جویدن پی‌های داخل انار باعث بهتر شدن گوارش می‌شود. سیب و به بخارپز، دم‌نوش پرتقال، لیمو شیرین نیز می‌تواند کمک کننده سیستم ایمنی افرادی که مشکل معده دارند باشد.

وی اذعان کرد: افرادی که مشکل خاصی ندارند و نرمال هستند سه چهار واحد میوه در طول روز مصرف داشته باشند اما افرادی که مشکلات نفخ و ترش معده دارند خیلی کم استفاده کنند و به صورت یک‌چهارم آب پرتقال با کمی عسل یا زنجبیل که مصلح است مصرف کنند. اما برای کسانی که گوارش آن‌ها حاد شده است منع کلی مصرف مرکباتی چون پرتقال، لیموشیرین و نارنگی را دارند.‌

توصیه طب‌سنتی

متخصص طب‌سنتی افزود: خیلی از افراد در فصول سرد دچار مشکلات گوارشی اعم از یبوست و نفخ می‌شوند که ما توصیه می‌کنیم افراد از انجیر و آلوبخارا خیسانده شده استفاده کنند.

وی مطرح کرد: در طب سنتی اصطلاحی داریم که ماده بیماری‌زا در بدنی ایجاد می‌شود که مواد و اخلاط در آن تجمع کرده‌اند و علت اینکه کسانی که زیاد سرما می‌خورند در این فصل می‌تواند این باشد که دچار یبوست هستند. اگر افراد می‌خواهند کمتر دچار بیماری شوند از یبوست پرهیز کنند.

مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: افراد در تمامی سنین از خوردن غذاها و آبمیوه‌های صنعتی، غذاهای دیر هضم و سنگین چون ماکارونی، کله پاچه و حلیم استفاده نکنند یا اگر می‌خواهند استفاده کنند مقدار مصرفی آن خیلی کم باشد.

منبع: مهر