خانه قدیمی در کوچه‌پس‌کوچه‌های محله امامزاده یحیی (ع) و در بافت تاریخی اودلاجان، محل زندگی یکی از نویسندگان نام‌آشنایی است که او را با نام خالق قصه‌های مجید می‌شناسیم، همان پسر نوجوانی که در دهه ۶۰ همراه بی‌بی، هر هفته در قاب تلویزیون مهمان خانه‌های ما می‌شد.

همشهری آنلاین- شهره کیانوش راد: هوشنگ مرادی کرمانی، حدود ۲۸ سال در یکی از کوچه‌های خیابان شهید جاویدی (گذر میرزامحمود وزیر سابق)، زندگی کرده‌است. این خانه ۸۰ ساله امروز حال و روز خوبی ندارد، اما قرار است به زودی به خانه قصه تبدیل شود تا محفلی برای دوستداران کتاب و قصه خوانی باشد.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

هوشنگ مرادی کرمانی درباره این خانه و خاطراتش می‌گوید: «زمانی که کارمند وزارت بهداری بودم این خانه را خریدم. معتقدم هر انسانی در زندگی، گل عمری دارد که روزی شکوفا می‌شود. من ۳۲ و ۳۳ سالم بود که وارد این خانه شدم و بیش از دو دهه در این خانه زندگی کردم. اوج خلاقیتم در زمینه نویسندگی در این خانه بود. دو پسر من در این خانه به دنیا آمدند و در همین خانه بود که قصه‌های مجید را نوشتم.»

تلخ و شیرین خانه مرادی کرمانی

خانه‌ای که روزگاری محل زندگی نویسنده «شما که غریبه نیست» و «قصه‌های مجید» بوده چند سالی است مخروبه‌ شده و به گفته مردای کرمانی تغییراتی نیز در آن داده شده است. او از درخت انگوری یاد می‌کند که در گوشه‌ای از حیاط خانه بود: «درخت انگور این خانه برای من یادآور دوران کودکی‌ام بود. خانه دوران بچگی‌ام در روستای کرمان درخت انگوری داشت و داربستی که تمام دوران کودکی خود را در زیر آن داربست و با نگاه به انگورهایی که از آن درخت آویزان بود به یاد می‌آورم. اکنون این درخت نیست. من عاشق آن درخت انگور بودم. در این خانه خاطرات شیرینی داشتیم. تولد دو پسرم در همین خانه بود و اتاق طبقه بالا مخصوص نوشتن من بود. وقتی به این اتاق می رفتم آنقدر غرق در نوشتن می‌شدم که زمان از یادم می‌رفت. یکبار پسرم بیژن، دفتر مشق خود را آورده بود که امضا کنم. آنقدر پشت در مانده‌بود و من او را ندیده بودم که صبح شد و او برای اینکه من مشغول نوشتن بودم، تا صبح همان پشت در منتظر من مانده بود. در این خانه مادر همسرم فوت کرد که از خاطرات تلخ من و همسرم است.»

بازسازی خانه قصه

خانه هوشنگ مرادی کرمانی در تملک شهرداری است. پس از چند سال بلاتکلیفی اکنون قرار است با مدیریت بهزاد مرغابی، به خانه قصه تبدیل شود. مرغابی که پیش از این خانه اردیبهشت را در همان حوالی مرمت کرده، می‌گوید تمام تلاشمان را می‌کنیم که ظرف چند ماه این خانه را همانگونه که بود مرمت کنیم. او این نکته را یادآوری می‌کند که: «هنگام بازسازی از نظرات آقای مرادی کرمانی برای مرمت خانه استفاده می‌شود. این محله و خانه ویژگی‌هایی دارد و در مرمت آن از نگاه نویسنده تیزبینی همچون مرادی کرمانی که بیش از دو دهه در این خانه سکونت داشته، استفاده خواهیم کرد.»