یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های محله اودلاجان وجود بقعه‌های متبرکه است که این محله را به یکی از قطب‌های دینی و زیارتی در تهران قدیم تبدیل کرد. در اینجا به روایت مهرشاد کاظمی به موقعیت و هویت تعدادی از این بقعه‌های متبرکه نگاهی داریم.

همشهری آنلاین- احمدرضا مومنی : بقعه های متبرکه شهر تهران، بهترین گوشه دنج و خلوت برای چند ساعتی راز و نیاز با خدا و یک دل سیر عبادت کردن دور از هیاهوی زندگی شهری هستند.

امامزاده اسحاق: محلی‌ها به این امامزاده قدمگاه چهارده معصوم می‌گویند. اینجا آرامگاه یکی از نوادگان امام موسی کاظم است که زمانی ولایت ری را بر عهده داشت. قدمت این امامزاده به قرن هشتم و نهم هجری می‌رسد. این سلاله پاک خاندان پیامبر در شمیران به شهادت رسید و پیکر پاکش در محله اودلاجان به خاک سپرده شد. مساحت کل بنای این امامزاده کوچک بیست متر مربع است. داشتن صحن، کوچک بودن بنا و نداشتن گنبد و گلدسته وجه تمایز این بقعه متبرکه نسبت به سایر اماکن زیارتی است. اغلب زائران به دلیل ناشناخته بودن، اهالی محله هستند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

امامزاده روح‌الله: این ‌زاده پاک خاندان پیامبر از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) است که اوایل قرن دهم هجری به شهادت می‌رسد و پیکر پاکش در همین مکان آرام می‌گیرد. اما قدمت ساخت بنای بقعه سال ۱۲۷۲ شمسی است. اصل بقعه در دریچه‌ای کنار دیوار شرقی که منتهی به سرداب قرار گرفته است. محل زیارت اتاق کوچکی است که وسط آن ضریح چوبی زیبایی وجود دارد. کف سرداب این امامزاده با کاشی آبی فرش شده و دیوارهای آن آجری است. اتاق این امامزاده با انواع تابلوفرش، کتیبه و تابلوهایی با مضامین مذهبی تزیین شده است. همچنین یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی در این بقعه متبرکه لوح کاشیکاری کوچکی به تاریخ ۱۳۱۱ هجری قمری است. علاوه بر این بخشی اززمین وقفی آن نیز در اختیار ساختمان مخابرات است.

امامزاده هفت‌دختران: در باره این امامزاده دو روایت نقل شده است. در روایت اول این بقعه را آرامگاه دختران امام موسی کاظم می‌دانند که آنها را به بهانه ولایت ری دعوت می‌کنند و در تهران به شهادت می‌رسانند. روایت دوم هم مربوط ماجرای هفت دختر ایرانی است که در جنگ با ترکمن‌ها لباس مردانه می‌پوشند و پس از کشته شدن، جنسیتشان مشخص می‌شود و در محله اودلاجان به خاک سپرده می‌شوند. در فضای امامزاده، یک اتاق حدودا ۶ در ۳‌متر است. قبر این ۷ دختر در سرداب بقعه قرار گرفته که به جای ضریح یک قبر گرانیتی در آن وجود دارد و روی آن با پارچه سبز رنگی پوشانده شده است. بنا به گفته اهالی، این مکان به مرور تبدیل به زیارتگاه شده است.