نام قله اسپیلت در ابتدا برای هر شنونده ای کمی گول زنک است و که نام خارجی دارد. اما نام اسپیلت یک نام کاملا ایرانی با گویش زبان پهلوی است.

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : بهمن حاج هاشمی در این باره توضیح می دهد: «اسپی در لغت به معنای سفید و لت به معنای سنگ سفید است. به دلیل برفی بودن این قله به ویژه در زمستان ها، به اسپیلت شهرت پیدا کرده است. مسیر این قله یکی از مسیرهای جذاب برای کوهنوردان است و به همین دلیل حسابی مورد توجه کوهنوردان و گردشگران قرار گرفته است. یکی از دلایل این علاقه وجود دیواره ۲۰۰ متری در جنوب قله اسپیلت است. این دیواره به شروین معروف است و بهترین فرصت برای علاقه مندان به صخره نوردی و کوهنوردان حرفه ای است که از این مسیر برای عبور و تمرینات ورزشی و کلاس های آموزشی خود استفاده کنند و در واقع وجه تمایز این قله با سایر قله های دیگر هم محسوب می شود. البته ناگفته نماند که برای صعود به این قله نیازی به استفاده از این دیواره نیست.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

حاج هاشمی درباره دیگر ویژگی این قله مورد علاقه کوهنوردان و گردشگران توضیح می دهد: «قله اسپیلت ارتفاع ۳۰۵۰ متری دارد در الراس خط منتهی به توچال قرار گرفته است.راحت ترین مسیر صعود به این قله ازسمت کلک چال است که علاقه مندان می توانند از پارک جمشیدیه به سمت اردوگاه کلک چال روانه شوند و بعد از طریق پاکوب به سمت پناهگاه و گردنه اسپیلت برسند. مسیر بعدی این صعود،از سمت گلابدره و چشمه گلابدره به سمت گردنه وزباد است . مسیر آخر هم از محدوده دربند به سمت این قله است.»

به گفته این کوهنورد پیشکسوت، بهترین زمان صعود به قله اسپیلت اواسط فصل بهار و اوایل پاییز است. در تابستان صبح زود زمان مناسبی است، چرا که دیرتر هوای گرم آزاردهنده می شود.