روابط عمومی و امور بینالملل سازمان توسعه تجارت ایران با اعلام این خبر به نقل از مدیر کل روابط عمومی این سازمان افزود: مابقی کشورهای مبدا تولید شامل انگلستان، ایتالیا، ایرلند، ترکیه، سریلانکا، فرانسه، کره جنوبی، مصر، مکزیک و هندوستان است.
احد امیرمحمدی با بیان اینکه پیش از این در دو مرحله لیست برخی از کالاهای بی کیفیت اعلام شده بود، گفت: هم اکنون لیست سوم کالاهای بی کیفیت اعلام و از واردات و ثبت سفارش آن جلوگیری می شود.
امیرمحمدی با اشاره به اینکه بیشتر کالاهای بی کیفیت با تغییر نام تجاری شرکت اصلی یا جعل برند اصلی وارد کشور شده است، افزود: مبادی حمل حدود نیمی از اقلام وارداتی بی کیفیت و غیر استاندارد به کشور از طریق امارات عربی متحده است.
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح فرهنگ خرید کالاهای بی کیفیت، خاطر نشان کرد: اجرای چنین طرحی به منظور حمایت از مصرف کننده و تولید کننده داخلی است اما بهتر است مردم با خرید کالاهای وارداتی ضمانت دار از طریق نمایندگی های فروش، خود در جلوگیری از واردات کالاهای بی کیفیت مشارکت داشته باشند.
امیرمحمدی با اشاره به اینکه ممانعت از ورود کالاهای بی کیفیت در راستای طرح وزارت بازرگانی برای مدیریت واردات انجام می شود، افزود: "طرح مدیریت واردات" به عنوان یکی از اصلی ترین راهکارهای حمایت از تولید داخلی و نیز حمایت از مصرف کنندگان اجرا می شود و دستگاه های نظارتی طبق مقررات، مکلف به جلوگیری از واردات کالاهای تقلبی و بی کیفیت به کشور هستند.
مدیر کل روابط عمومی سازمان توسعه تجارت گفت: وزارت بازرگانی به استناد ماده 24 قانون مقررات صادرات و واردات مسئول اجرای قانون است و با افرادی که مطابق ضوابط عمل نکنند برخوردخواهدکرد.
وی به تولیدکنندگان و واردکنندگان این دسته از کالاها اعلام کرد: ورود کالاهای وارداتی به کشور که مغایر با استانداردهای مورد قبول سازمان استاندارد ، سازمان حفظ نباتات، وزارت بهداشت و سایر دستگاههای مجاز نظارتی باشد، غیرمجاز اعلام می شود و این کالاها از همان بدو ورود در گمرکات به کشور مبداء برگشت داده می شوند و چنانچه در محموله های بعدی تکرار شود و تطابق با معیارهای کیفی از سوی برندهای مذکور رعایت نشود، در فهرست سیاه واردات به کشور خواهند رفت و از ورود آنها جلوگیری خواهد شد.
مدیر کل روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران از ادامه روند شناسایی کالاهای غیراستاندارد وارداتی خبر داد و اظهار داشت: با تاجری که مبادرت به ورود این کالاها می کنند، برخورد خواهد شد و اسامی متخلفین هم اکنون در سازمان توسعه تجارت موجود است.
امیرمحمدی به تجار و بازرگانان متخلف تذکر داد: نحوه برخورد به صورتی است که اخطار اولیه مکتوب برای آنها صادر می شود؛ چنانچه ورود کالاهای بی کیفیت به کشور توسط تجار تکرار شود ممنوعیت موقت برای فعالیت تجاری آنها در نظر گرفته می شود، در مرحله بعد ابطال کارت بازرگانی و در مراحل نهایی نیز معرفی به مراجع قضایی را در دستور کار قرارمی دهیم.
وی تصریح کرد: اطلاعات این کالاها در وب سایت رسمی سازمان توسعه تجارت ایران به نشانی www.tpo.ir موجود است و هموطنان عزیز برای مشارکت در طرح جلوگیری از واردات کالاهای بی کیفیت و تقلبی می توانند اطلاعات و مشاهدات خود را برای پیگیری از طریق سایت سازمان در اختیار مسئولان قرار دهند.
لیست محصولات و کالاهای بی کیفیت و غیر استاندارد به شرح زیر است :
نام کالا نام تجارتی کالا مبدأ تولید
1- ویدئو پروژکتور Eyevis آلمان
2- ترازوی آزمایشگاهی Kern آلمان
3- لامپ خودرو Osram آلمان
4- میلگرد آجدار Frsioo امارات
5- تایر Stallion اندونزی
6- کمک فنر Fm انگلستان
7- ناودانی East Metal اوکراین
8- ناودانی East Metal اوکراین
9- سرنگ انسولین Pic ایتالیا
10- نوت بوک Sorry ایرلند
11- نوشیدنی میوه ای اعلام نشده تایوان
12- اتو کلاو Newclave Auto House Ad7 تایوان
13- مونیتور Sony تایوان
14- تبدیل کننده وضعیت یک راهه برق مدل Wonpro (WA) تایوان
15- رنگ نساجی Solarus تایوان
16- پیچ فلزی تایوان
17- دستگاه جوش پلاستیک Elallar ترکیه
18- آهن نبشی سایر 90 روسیه
19- آهن نبشی سایر 160 روسیه
20- آهن نبشی سایر 160 روسیه
21- سبوس گندم روسیه
22- چای سریلانکا
23- صابون فرانسه
24- ویدیو DVR Kpro کره جنوبی
25- زیتون اعلام نشده مصر
26- شمع خودرو Champion مکزیک
27- ترازوی مکانیکی S.K هندوستان