تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۸۵ - ۰۴:۲۱

همشهری آنلاین: پرسی اسپنسر که در دوران جنگ جهانی دوم در مورد رادار آزمایش می‌کرد؛ در یکی از روزها که تصادفا در برابر یک لوله گسیل‌کننده امواج مایکروویو خم شده بود، متوجه شد آب‌نباتی که در جیب پیراهنش بود،ذوب شده است.

گرچه این واقعه باعث عصبانیت خشکشویی محل شد،اما اسپنسر به سرعت پیامد‌های شیرین این واقعه را دریافت، او یک راست به اداره ثبت اختراعات رفت و  حقوق اولین وسیله گرم‌کننده مایکروویو را ثبت کرد.

اما مایکروویو واقعا چگونه عمل می‌کند؟هنگامی که ماده غذایی منجمد را که درون اجاق مایکروویو می گذارید، درون یک میدان الکترومغناطیسی قرار می‌گیرد، که از همه جهات بوسیله مایکروویوهای پرانرژی بمباران می‌شود. مولکول‌های آب آزاد ( به همراه برخی قندها و چربی‌ها) مایکروویو را جذب می‌کنند، و ارتعاشات حاصل باعث اصطکاک بین مولکول‌ها و به عبارتی ایجاد گرما می‌شود.

از آنجایی که همه آب در ماده غذایی (به خاطر حضور سایر مواد شیمیایی مانند نمک) منجمد نیست، گرما در آن حفرات کوچک حاوی مولکول‌های آزاد زودتر از بخش‌های منجمد تولید می‌شود. برای همین است که گاهی غذا در این اجاق‌ها به طور یکنواخت پخته نمی‌شود.

اما چرا غذاهایی را که درون مایکروویو می‌گذاریم درون فایل آلومینیومی نپیچیم؟ پوشش فلزی مانع نفوذ ذرات پر انرژی میدان الکترومغناطیسی می‌شود و بیشتر باعث مشکل می‌شود.

LiveScience, 26 Oct., 2006

برچسب‌ها