نگهداری موادغذایی در حالت انجماد بمدت طولانی موجب میشود که مقداری از ویتامینها (به خصوص ویتامینهای گروه ب و ویتــامین ث) موادغذایی کاهش یابد.
علاوه بر آن از کیفیت ظاهری موادغذایی مانند طعم، رنگ و به طور کلی خصوصیات کیفی آن نیز کاسته میشود. بنابراین برای اینکه ارزش تغذیهای مواد غذایی بیشتر حفظ شود باید به نکات زیر توجه نمود:
بعضی از مواد غذایی مانند سبزیها را بهتر است قبل از نگهداری در فریزر حرارت داد. حرارت دادن، آنزیمها و میکروبها را از بین میبرد، در حالی که اگر موادغذایی بدون حرارت دادن منجمد شوند میکربهایی که در ماده غذایی ممکن است وجود داشته باشند از بین نرفته و فقط از رشد آن ها جلوگیری میشود و درهنگام مصرف مجددا رشد و تکثیر پیدا میکنند و میتوانند موجب بیماری شوند.
خونابههایی که هنگام خارج کردن موادغذایی از حالت انجماد از گوشتها خارج میشود،حاوی مقداری از املاح و ویتامینهای موجود در گوشت است و باید با رعایت اصول بهداشتی، مجددا به غذا اضافه شوند.
مواد غذایی که از حالت انجماد خارج شدهاند، باید در حداقل زمان و اضافه کردن حداقل مقدار آب و با حداقل مقدار حرارت پخته شوند.
هر قدر سرعت انجماد بیشتر باشد، تغییرات نامطلوب موادغذایی کمتر است. بنابراین بهتراست مواد غذایی را به تدریج و در فواصل زمانی هر 10 ساعت و یا بیشتر در داخل فریزر قرار داد و از گذاشتن مقدار زیادی غذا در آن واحد در داخل فریزر خودداری کرد.
یخچال را نباید بیشتر از ظرفیت آن از مواد غذایی پر کرد.
یخچال باید در یک سطح صاف قرار داده شود و تراز باشد.