پنج عامل غذایی موثر در سرطان عبارتند از:
1- هات داگ (سوسیس):
این ماده غذایی، حاوی مقدار زیادی نیترات است و انجمن پیشگیری از سرطان توصیه کرده، کودکان بیش از 12 هات داگ (سوسیس) در ماه نخورند.
اگر به خوردن هات داگ عادت کردهاید و دست کشیدن از آن برای شما واقعا سخت است، هات داگهای بدون نیترات سدیم بخرید.
2- گوشتهای فرآوری شده و ژامبون:
همانقدر که نیتراتهای سدیم در هات داگها شناسایی شده، در سایر گوشتهای فرآوری شده و ژامبون نیز وجود دارد که خطر بیماریهای قلبی را افزایش داده و نیز چربیهای اشباع شده موجود در این نوع گوشتها منجر به سرطان خواهد شد.[نکته بهداشتی روز: چربیهای اشباعشده در برابر چربیهای اشباع نشده]
3- دوناتها (پیراشکیها)
دوناتها نیز عامل سرطانی هستند، آنها از آرد سفید، شکر، روغنهای هیدروژنه که در دمای بالا سرخ میشوند ساخته شدهاند. دوناتها میتوانند بدترین غذای سرطانزا باشند.
4-سیب زمینی سرخ کرده
مانند دوناتها، سیب زمینی سرخ کرده نیز به وسیله روغنهای هیدروژنه و در دمای بالا تهیه میشود.
این ماده غذایی حاوی آکریل آمیدهایی هستند که در خلال فرآیند سرخ شدن تشکیل شده است و به این ترتیب این ماده غذایی باید سرطان سرخ کرده نامیده شود تا سیب زمینی سرخ کرده!
5- چیپسها، بیسکویتهای کراکر و کلوچهها
حتی آنهایی که روی پاکتشان نوشته شده بدون چربیهای ترانس، عموما حاوی اندکی چربیهای ترانس هستند.