تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۹

همشهری آنلاین - شهره فرجی: کاهش تب،‌ پایین آوردن سطح کلسترول و پیشگیری از یبوست، برخی از خواص گلابی هستند.

گلابی، میوه خوراکی درختانی است که به رده pyrus تعلق دارند و یکی از مهمترین میوه‌های مناطق آب و هوایی معتدل به حساب می‌آید.

این درختان برای میوه‌ دهی به یک دوره سرما احتیاج دارند و از نظر پایداری، به درختان سیب شباهت زیادی دارند.

پوست این میوه، به رنگ‌های زرد، سبز، قهوه‌ای یا ترکیب این رنگ‌ها با هم هستند و گوشت آن از رنگ سفید تا کرم نوسان رنگ دارد و از لحاظ ظاهر، قسمت انتهای آن پهن است و همانطور که به قسمت سر می‌رسد باریک می‌شود.

ارزش غذایی 100 گرم گلابی:

• کربوهیدرات: 15.46 گرم

• شکر: 9.80 گرم

• فیبر رژیمی: 3.1 گرم

• پروتئین: 0.38 گرم

• تیامین: ( ویتامین ب1): 0.012 میلی‌گرم

• ریبوفلاوین ( ویتامین ب2): 0.025 میلی‌گرم

• نیاسین (ویتامین ب3 ): 0.157 میلی‌گرم

• اسید پانتوتنیک (ویتامین ب5 ): 0.048 میلی‌گرم

• ویتامین ب6: 0.028 میلی‌گرم

• ویتامین سی: 4.2 میلی‌گرم

• کلسیم: 9 میلی‌گرم

• آهن: 0.17 میلی‌گرم

• منیزیم: 7 میلی‌گرم

• فسفر: 11 میلی‌گرم

• پتاسیم: 119 میلی‌گرم

• روی: 0.10 میلی‌گرم

برخی از خواص گلابی به شرح ذیل می‌باشد:

• این میوه به خاطر داشتن مقادیر زیاد ویتامین C ، داری خواص آنتی اکسیدانی است و از اکسیده شدن ترکیبات سلول‌های بدن توسط رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کند.

• گلابی به خاطر وجود فیبر در خود، از بروز یبوست پیشگیری کرده و نیز عملکرد روده را تنظیم می‌کند.[فیبرها با سرطان سینه می‌جنگند]

• با خوردن گلابی احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم‌ها کاهش می‌یابد.

• فشار خون را کاهش داده و از بروز سکته مغزی پیشگیری می‌کند.[مفاهیم: فشار خون چیست؟]

• به خاطر وجود پکتین در خود، ‌سطح کلسترول را کاهش می‌دهد.[کلسترول بالا در میانسالی خطر آلزایمر را افزایش می‌دهد]

•  برای سلامت روده بزرگ،‌ مفید است.

• آب این میوه،به خاطر وجود قند فراوان در خود، انرژی از دست رفته را خیلی سریع به بدن، بازمی‌گرداند.

• نوشیدن یک لیوان آب گلابی، برای کاهش تب مفید است.

• این میوه به خاطر وجود خواص آنتی‌ اکسیدانی در خود، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

• نوشیدن یک لیوان آب گلابی برای کاهش درد در بسیاری از بیماری‌های التهابی مفید است.

برچسب‌ها