زردالو میوهای است هستهدار که درون هسته آن مغز وجود دارد.
این میوه شبیه به هلو است ولی از هلو کمی کوچکتر است و رنگ آن از زرد طلایی تا نارنجی نوسان دارد.
این میوه تا زمانی که کال و نارس است دارای طعم ترش است و هر چه بیشتر میرسد، طعم آن شیرینتر میشود و خاصیت اسیدی بودنش را از دست میدهد و مقدار ویتامین A در آن افزایش مییابد.
ارزش غذایی:
زردالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم میشوند و دارای ویتامینهای A ، C ، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین(B3) میباشد.
زردالو منبع خوبی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منگنز کبالت و بروم نیز هست.[نکته بهداشتی روز: اهمیت کلسیم]
این میوه به صورت خشک شده نیز استفاده میشود که در این حالت مقدار کالری موجود در آن چند برابر افزایش پیدا میکند.[از کودکان کالری را دریغ نکنید]
وجود بتاکاروتن و لیکوپن در این میوه طلایی، از اکسیده شدن کلسترول LDL خون جلوگیری میکند که این مورد به نوبه خود، از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.[کلسترول خوب برای کمک به حافظه در سنین بالا مفید است]
هسته زردالو نیز مانند دیگر مغزها، دارای پروتئین و چربی بالایی است.
هسته این میوه دارای مقدار زیادی ویتامین B17 است که لاتریل نیز نامیده میشود که مصرف روزانه آن، برای پیشگیری و معالجه انواع سرطان توصیه میشود.
فواید سلامتی:
سالیان سال است که از میوه، بخش درونی هسته و گلهای زردالو به عنوان دارو برای درمان بسیاری از یبماریها استفاده میشود.
رفع کم خونی: زردالو، به علت داشتن مقدار فراوان آهن ، میتواند ماده غذایی بسیار خوب برای افرادی باشد که دارای فقر آهن هستند.
مصرف زیاد این میوه، تولید هموگلوبین خون را افزایش میدهد و استفاده از آن به خصوص برای خانمهایی که یک دوره سنگین قاعدگی را پشت سر گذاشتهاند، توصیه میشود.
رفع یبوست: سلولز و پکتین موجود در این میوه، مسهل و ملین است و میتواند برای درمان یبوست مفید باشد.[نکته بهداشتی روز: یبوست در کودکان]
هضم غذا: خوردن یک زردالو قبل از غذا به هضم غذا کمک خوبی میکند.
تقویت دید: وجود مقدار زیاد ویتامین A در این میوه، به خصوص در خشک آن باعث تقویت دید شده و کمبود آن در بدن ممکن است به ضعف بینایی و شبکوری منجر شود.
کاهش تب: ترکیب این میوه با عسل و آب معدنی و نوشیدن آن موجب میشود تب کاهش پیدا کرده و درمان شود.
درمان مشکلات پوستی: آب این میوه برای درمان برخی مشکلات پوستی از قبیل آگزما، آفتاب سوختگی و حساسیت به کار میرود.
توجه: مصرف زیاد این میوه به خاطر داشتن مقدار کمی اگزالات، برای کسانی که سابقه سنگ کلیه دارند و کلیه آنها سنگ ساز است، توصیه نمیشود.