یونجه سرشار از ویتامینهای A,C,E,K و حدود 20 درصد پروتئین بوده، همچنین دارای پکیتاز، امولسین و آمیلاز است که میتواند مواد نشاستهای را به خوبی هضم کند.
این گیاه، حاوی مقداری اسید فسفریک، منیزیوم، آهن و مقدار کمی ارسنیک و سیلیس است.
بنابراین یونجه از نظر مواد غذایی بسیار قوی بوده و غذای خوبی برای انسان و حیوانات محسوب میشود
یونجه به دلیل پروتئین فراوان در بند آوردن خونریزی و التیام زخمها موثر است.
این گیاه به دلیل داشتن مواد معدنی فراوان در خود، در رشد و استحکام استخوانبندی کودکان مفید است و در بزرگسالان نیز نقش تقویتی دارد و باعث افزایش انرژی در آنها میشود.
یونجه ملین است و از دم کرده آن برای درمان اسهال استفاده میکنند. این گیاه به خاطر داشتن آهن فراوان، برای درمان کم خونی و بیماری راشیتیسم مفید است.
تخم یونجه قاعدهآور است، همچنین تخم این گیاه در تسکین سرفه موثر است. از تخم یونجه به عنوان یک داروی ترکیبی با روغن زیتون برای رفع رعشه نیز استفاده میشود.[عسل، ضد سرفه طبیعی]
مصرف زیاد یونجه توصیه نمیشود، زیرا باعث ایجاد نفخ زیاد میشود.[نکته بهداشتی روز: کنترل نفخ]