به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، فیبر غذایی نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن و محافظت آن در برابر بیماریهایی مثل دیابت و بیماریهای قلبی داراست. یکی از این مواد خوراکی بلغور جو است. این ماده به دلیل دارا بودن نوع خاصی از فیبر به نام «بتاگلوکن» میتواند در کاهش کلسترول موثر باشد.
بتاگلوکن نوعی فیبر قابل حل است که به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند. خاصیت این فیبر این است که کلسترول بد خون را کاهش داده اما تغییری در میزان کلسترول خوب ایجاد نمیکند. بلغور جو همچنین میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
مطالعات نشان میدهد افرادی که از کلسترول بالا رنج میبرند با مصرف سه گرم فیبرغذایی قابل حل در روز می توانند کلسترول خون خود را کاهش دهند.
دومین ماده خوراکی پیشنهادی دانه سویا است. پروتئین سویا بدن را در مقابل بیماریهای قلبی محافظت کرده و مقدار کلسترول بد خون را به طور چشمگیری کاهش داده و کلسترول خوب را بالا میبرد.
در سومین مورد میتوان به چای سبز اشاره کرد. چندین مطالعه انجام شده نشان میدهد مصرف این چای از لخته شدن خون، افزایش فشار خون و افزایش میزان کلسترول جلوگیری میکند. چای به دلیل داشتن اسید فولیک باعث میشود خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی کاهش یابد.
آخرین مورد گیاه اسپرزه است. این گیاه حاوی فیبر قابل حل و غیرقابل حل است. مصرف این گیاه سطح کلسترول خون را پایین آورد که به دلیل فیبر بالای آن است.