1- انجیر
انجیرها با وجود این که از لحاظ اندازه کوچک بوده ولی سرشار از خواص تغذیهای هستند.
مقدار پتاسیم موجود در انجیر، 80 درصد بیشتر از موز بوده و عمل هضم آن نیز راحتتر صورت میگیرد.
به گزارش لوسآنجلس تایمز، مقدار آهن موجود در این میوه نسبت به بسیاری از میوهها، بیشتر بوده و دارای منیزیم فراوانی نیز است.
هر انجیر حاوی 40- 20 کالری است.
2- زردالو
زردالوها دارای مقدار فراوانی ویتامین A و همچنین مقدار مناسبی ویتامین C و پتاسیم هستند. این میوه از آن جا که شیرین و آبدار بوده، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.
3- کدو سبز
کدو سبز دارای خواص درمانی فراوانی است که از بین این خواص میتوان به درمان آسم و نیز رفع خونریزی روده و معده اشاره کرد.
کدو سبز، از لحاظ علم گیاهشناسی، در بخش میوهها جای دارد ولی از نظر آشپزی و خورد و خوراک در بخش سبزیجات قرار دارد.
به خاطر داشتن آب فراوان (بیش از 98 درصد) میتواند برای افرادی که دارای رژیم غذایی هستند، ماده غذایی مناسبی باشد.
4- لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی منبع خوبی از ویتامین B1 محسوب میشود و همچنین سرشار از فیبر،منیزیم و روی است.
به نوشته سایت «ehow» لوبیا چشم بلبلی کم چرب و بدون کلسترول و حاوی سدیم است.
فیبر غنی موجود در آن، به کاهش وزن کمک میکند.
فیبر به سیستم گوارشی نظم میبخشد و مانع یبوست و جذب کلسترول میشود. از این رو احتمال خطر بروز بیماری قلبی را کاهش میدهد.
پتاسیم موجود در آن، برای سلامت عضله و استخوان مفید است.
منبع عالی پروتئین است و افراد گیاهخوار میتوانند آن را جایگزین گوشت کنند. پروتئین برای حفظ سلامت عضله، پوست، مو و ناخن بسیار مفید است.
پروتئین باعث رشد سلولها میشود و در بدن انرژی تولید میکند.
برای استفاده بیشتر از خواص این دانه گیاهی، آن را درون آرام پز بپزید.
5- شاهی
تره تیزک یا شاهی سرشار از املاح معدنی و مانع از رشد سلولهای سرطانی است و از این گیاه در موارد آسم و سرفه و بواسیرهای خونی استفاده میشود.
به گزارش لایوسترانگ، شاهی حاوی فیتوکمیکالهای فراوانی مانند گلوکوزینالاتها است که ترکیبات گیاهی هستند که از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری میکنند.
این سبزی به خاطر طعم تند و نسبتا تلخی که دارد نسبت به سیب یا کلم بروکلی، از آنتیاکسیدان بیشتری برخوردار است.
6- توتفرنگی
توتفرنگی دارای خواص بسیار زیادی است.
این میوه به طور طبیعی فشارخون را کاهش داده و حتی از آن جا که حاوی اسید مالیک (آنزیم موجود در خمیر دندانهای سفید کننده) است، موجب سفید شدن دندانها نیز میشود.
توتفرنگیها دارای ویتامین C فراوانی هستند.
به گفته متخصصان تغذیه، توت فرنگی خاصیت ضد سرطانی قویای دارد و از ساختار سلولها محافظت میکند.
همچنین تحقیقات نشان میدهد که این میوه خوشرنگ، عملکرد مغز را بهبود میبخشد و روند زوال سلولهای آن را به تاخیر میاندازد.
علاوه بر این میزان کالری موجود در توتفرنگی بسیار پایین و سطح ویتامینها و املاح آن بسیار بالاست و به همین دلیل یک پای ثابت رژیمهای غذایی است.
7- کیوی
کیوی سرشار از ویتامین C - بیش از مقدار مورد نیاز روزانه بدن - است. این میوه همچنین منبع خوبی از فیبر و آنتیاکسیدان است.
http://www.huffingtonpost.com