سیر کلی خاصیت دارد که میتوانید بوی آن را فراموش کنید مثلا متخصصان تغذیه معتقدند خوردن سیر، از سرماخوردگی جلوگیری میکند. دانشمندان 12 هفته در زمستان به 146 نفر، روزی یک عدد سیر دادند و به 146 نفر سیر ندادند. طی این دوره آزمایشی، از 146 نفری که سیر مصرف کرده بودند، 24 نفر به سرماخوردگی مبتلا شدند در حالی که از 146 نفری که به آنها سیر نداده بودند، 65 نفر دچار سرماخوردگی شدند.
علاوه بر این افراد گروهی که سیر مصرف کرده، ولی سرماخورده بودند خیلی زودتر از کسانی که سیر مصرف نکرده و سرماخورده بودند بهبود یافتند.
یکی از دلایلی که دانشمندان برای این تاثیر اعلام کردهاند این است که ترکیبی موسوم به " آلیسین" در سیر که فعالترین ترکیب موجود در سیر است، مانع از فعالیت آنزیمهایی میشود که در عفونتهای میکروبی و ویروسی نقش دارند.
همشهری آشپزی مثبت