تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۷

همشهری آنلاین: یک کارشناس تغذیه گفت: سیر، حاوی فسفر بالا ( 428 میلی‌گرم ) بوده و برای فعالیت‌های فکری خصوصا در کودکان بسیار مناسب است.

"یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با ایسنا گفت: سیر جزء خانواده سبزی‌ها محسوب شده و به دو صورت خام و پودر مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: مقدار انرژی موجود در 100 گرم سیر خام 150 کیلوکالری است در حالی که پودر آن 320 کیلوکالری دارد.

نقیایی تصریح کرد: سیر حاوی 16 درصد پروتئین بوده و بخاطر وجود این پروتئین‌ها مکمل بسیار خوبی برای غذای کودکان بالای یک سال محسوب می‌شود.

وی افزود: سیر حاوی پتاسیم قابل توجهی به میزان 400 میلی‌گرم است در حالی که پودر آن حاوی 1100 میلی‌گرم پتاسیم است و به همین علت سیر می‌تواند ماده اعجاز‌انگیز در بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب شده و کمک شایانی به کارکرد خوب قلب کند.

این کارشناس تغذیه، خاطرنشان کرد: اسیدهای آمینه موجود در سیر و پودر سیر از نوع اسیدهای آمینه شاخه‌دار به مقدار بسیار بالایی بوده و این اسیدهای آمینه در عضله‌سازی و رشد موثر است. همچنین برای کودکان و ورزشکاران ارزش بسیار بالایی دارد.

وی گفت: سیر به دلیل مواد موثر در آن می‌تواند خاصیت کاهش دهندگی کلسترول و چربی خون، اثر بر عروق و کاهش فشار خون و همچنین خواص آنتی باکتریال داشته باشد. آنتی اکسیدان‌های موجود در سیر قابل توجه بوده و می‌تواند در پیشگیری از بروز بسیاری از سرطان‌ها موثر باشد.

 

منبع: همشهری آنلاین