دکتر اسماعیل ذوقی در گفت وگو با ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره با اینکه 1500 نوع مختلف چای با طعم و مزه و رنگ متفاوت وجود دارد، گفت: براساس بررسی پژوهشگران، مصرف روزانهی چند فنجان چای منجر به کاهش سریع استرسهای روزمره میشود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شواهد علمی جدید تأثیر چای سیاه بر سطح هورمون استرس در بدن را نشان دادهاند، گفت: بر اساس این تحقیقات کاهش سریع استرس با مصرف چای خالص نسبت به چای ناخالص و تقلبی نشان داده شده است. مصرف چای سیاه، چهار نوبت در روز برای مدت شش هفته موجب کاهش ترشح هورمن کورتیزول (هورمون استرس) میشود.
این متخصص طب پیشگیری یادآور شد: مصرف چای موجب فعال سازی پلاکتهای خون و کاهش تشکیل لخته خون و کاهش ابتلا به حملهی قلبی میشود.
وی با اشاره به خاصیت چای در تقویت متابولیسم بدن در کمک به کاهش وزن، واکنشهای آلرژیک، کند کردن رشد تومورها، محافظت استخوانها، مقابله با بدی تنفس، بهبود وضعیت پوست، محافظت در مقابل بیماری پارکینسون و حتی تأخیر در شروع دیابت به وسیلهی چای سیاه و سبز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده درگیری سلولهای سرطانی مثانه، رفتار غیرعادی سلولهای سرطانی در مصرف کنندگان عصارهی چای سبز نیز مشاهده شده است.