رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه با وجود مرکزمبادلات ارزی، بورس ارز نمی‌تواند تاسیس شود، گفت: دیگر بورس جدیدی در بازار سرمایه راه‌اندازی نمی‌شود.

علی صالح آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، از منتفی شدن تاسیس بورس ارز خبر داد و گفت: بازار آتی ارز یا فیوچرز ارز به‌طور کلی منتفی است و موضوع بورس ارز، بازار نقدی و گواهی ارزی مطرح بود که این بورس با وجود مرکز مبادلات نمی‌تواند راه‌اندازی شود. وی درخصوص آخرین وضع راه‌اندازی بورس انرژی توضیح داد:

در این خصوص جلساتی با اعضای هیأت مدیره بورس انرژی برگزار شد و در حال حاضر شرکت بورس انرژی موضوع را با مدیریت شبکه برق و شرکت توانیر دنبال می‌کند. وی افزود:زمان دقیق راه‌اندازی بورس انرژی را باید از مسئولان شرکت پرسید زیرا سازمان بورس دستورالعمل معاملات این بورس را در شورای بورس تصویب کرده و دستورالعمل پذیرش و تسویه آن نیز به‌زودی تصویب می‌شود.

وی تأکید کرد: لذا سازمان بورس اقدام خاصی ندارد که در این خصوص انجام دهد و سایر مراحل اجرایی آن با بورس انرژی خواهد بود با این حال ممکن است زمان راه‌اندازی آن دیر یا زود شود ولی حتما تا پایان امسال راه‌اندازی خواهد شد.

معامله املاک در بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار راه‌اندازی بورس مسکن را مورد توجه قرار داد و توضیح داد: بورس اموال غیرمنقول یا مسکن یک بورس جدید نیست بلکه یک تابلوی فرعی در بورس کالای ایران است که در این بازار اموال غیرمنقول مانند زمین، ملک و ساختمان معامله می‌شود. دبیر شورای‌ بورس از آمادگی دو مجموعه برای حضور در این تابلو خبر داد و گفت: تعدادی از مجموعه‌ها مانند سازمان اموال تملیکی و بانک سپه اعلام آمادگی کرده‌اند که اموال غیرمنقول مازاد خود را در بورس کالا به فروش برسانند. وی عنوان کرد: دستورالعمل این طرح قرار است تا هفته آینده توسط بورس کالا به سازمان بورس پیشنهاد شود که بعد از تصویب دستورالعمل توسط سازمان بورس، بورس کالای تابلوی معاملات را تعریف کرده و معاملات را آغاز می‌کند.

سازوکار بورس مسکن

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: سازوکار بورس مسکن به این شکل است که اشخاصی که املاک کلان دارند مشخصات را طبق فرم‌هایی که در بورس طراحی می‌شود مانند موقعیت ملک، متراژ، سند و قیمت پایه در تابلو اعلام می‌کنند و ملک به مزایده گذاشته می‌شود سپس تاریخی برای عرضه مشخص شده و به خریداران اجازه می‌دهند تا آن تاریخ از محل ملک بازدید کنند و بررسی خود را انجام دهند و سپس در روز رقابت وارد معامله شوند. او اضافه کرد: طبق این سازوکار، شخصی که بیشترین قیمت را ارائه دهد برنده رقابت خواهد بود و بعد از مشخص شدن برنده رقابت با معرفی بورس کالا، می‌تواند مراحل ثبت اسناد و املاک را در دفاتر اسناد رسمی انجام ‌دهد.

همین چهار بورس را خواهیم داشت

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه اگر بازار مسکن و املاک راه‌اندازی شود می‌تواند بازار جدیدی در دل بورس کالا باشد، تأکید کرد:سازمان بورس دیگر قرار نیست بورس جدیدی راه‌اندازی کند و همین چهار بورس فعالیت خود را در بازار سرمایه ادامه خواهند داد به‌طوری‌که هر توسعه‌ای که بخواهد ایجاد شود در دل این چهار بورس ایجاد خواهد شد. وی افزود: در حال حاضر دو بورس اوراق بهادار در کشور وجود دارد و دو بورس کالا؛ بنابراین اگر قرار باشد اوراق جدید یا کالای جدیدی در قالب بورس مبادله شود درون همین چهار بورس مبادله خواهد شد. او تأکید کرد: بنابراین فعلا سیاست ایجاد بورس جدید را به‌عنوان یک شرکت جدید نخواهیم داشت و هرتوسعه‌ای بخواهیم انجام دهیم در دل همین بورس‌ها انجام می‌دهیم.

منبع: همشهری آنلاین