این نکات عبارتند از:
مصرف چربیها را در برنامه غذایی خود کاهش دهید. برای مثال چربیهای اشباع زیادی در پیه، دنبه و روغنهای نباتی جامد وجود دارد.
بهتر است برای سرخ کردن از روغنهای مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
از روغنهای غیراشباع (مایع)نظیر روغنهای زیتون،آفتابگردان،ذرت و سویا استفاده کنید.
روغنهای جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنید. اسیدهای چرب ترانس موجود در روغنهای نباتی احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
حداقل دو بار در در هفته ماهی مصرف کنید. چربی موجود در ماهی از چربیهای مفید است.
مغز دانههای گیاهی مثل گردو، بادام، پسته و فندق را بهدلیل چربیهای مفید موجود در آنها بهمقدار مناسب مصرف کنید.
نمک را به مقدار متعادل مصرف کنید. بهتر است نمک مصرفی از نوع نمک تصفیه شده یددار باشد.
اضافه وزن خود را باکمک فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی مناسب کاهش دهید.
مصرف میوهها، سبزیها و دانه کامل غلات و حبوبات را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید.
تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذاییای است که در پنج گروه اصلی غذایی معرفی میشوند.
هرم راهنمای غذایی نشان میدهد که یک برنامه غذایی مناسب باید شامل تمام گروههای غذایی باشد. این هرم بر مصرف بیشتر غلات،سبزیجات و میوهها که بخش وسیعتری را اشغال میکنند در برنامه غذایی روزانه تأکید دارد.
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۱ - ۰۶:۵۳
عباس خان احمدی: برای داشتن قلبی سالم باید به نکاتی که درباره تغذیه صحیح و اصولی گفته میشود توجه کرد.