چندروز پیش مأموران یگان حفاظت محیطزیست استان کرمان با بررسی نقشههای یوتیام حوزه استحفاظی خود متوجه فعال بودن 2ردیاب در حوالی شهرستان ریگان و در نزدیکی مرز استان کرمان و سیستان و بلوچستان شدند. از آنجا که زمستان و بهار، فصل مهاجرت پرندههای کمیاب مثل هوبره به این منطقه است، این احتمال وجود داشت که دستگاههای ردیاب از سوی قاچاقچیان و شکارچیان غیرمجاز در این منطقه فعال شده و هدفی جز شناسایی محل تجمع این گونه پرندهها ندارد.
با این فرضیه تحقیقات برای شناسایی محل ردیاب شروع شد و تیمی از مأموران با بررسی مختصات جغرافیایی و ردگیریهای انجامشده به محلی در چندکیلومتری شهرستان ریگان رسیدند که معمولا پرندههای مهاجر برای خوردن آب و دانه به آنجا میرفتند. مأموران وقتی این منطقه را بهطور دقیق بررسی کردند به بقایای لاشه یک هوبره رسیدند که ردیاب مورد نظر روی کمر آن نصب شده بود.
بررسیها نشان میداد که این ردیاب از کشور ازبکستان خریداری شده و روی بدن هوبره نصب شده بود تا زمانی که این پرنده به محل تجمع دیگر پرندههای کمیاب میرسد، این محل از سوی شکارچیان شناسایی شود. محمدرضا قلندری، رئیس اداره محیط زیست شرق استان کرمان با بیان این خبر گفت: معمولا در زمستان و اوایل بهار شکارچیان غیرمجاز از کشورهای حاشیه خلیجفارس راهی ایران میشوند تا دست به شکار پرندههای مهاجر بزنند. در این میان برخی از آنها علاقه خاصی به شکار هوبره دارند که زیستگاه آن در زمستان و بهار مناطقی از استان کرمان و سیستان و بلوچستان است.
وی افزود: شکارچیان بعد از شکار یک پرنده، ردیاب را روی بدن او نصب و سپس پرنده را آزاد کرده بودند تا این پرنده بتواند آنها را به محلی ببرد که بقیه پرندههای کمیاب در آنجا جمع میشدند. اما ظاهرا هوبرهای که ردیاب روی بدن او بود از سوی پرندگان دیگر شکار شده بود. قلندری تصریح کرد: در حال حاضر بررسیها نشان میدهد که یک ردیاب دیگر نیز در این منطقه روشن است که تحقیقات مأموران برای پیدا کردن آن و همچنین شناسایی شکارچیان غیرمجاز آغاز شده است.