لذا شهروندان باید اطلاعاتی در این زمینه داشته باشند تا به نحو مطلوب از این خدمت استفاده کنند.
- ابزار دریافت خدمات خرید اینترنتی چیست؟
ابزار اصلی استفاده از این خدمت، داشتن یک کارت بانکی است که میتواند یکی از کارتهای بانکهای عضو شبکه شتاب باشد.
شما میتوانید با مراجعه مستقیم به فروشگاههای اینترنتی که از درگاه پرداخت الکترونیک بانکهای عضو شتاب استفاده میکنند از خدمات خرید اینترنتی استفاده کنید.
- مراحل انجام یک خرید اینترنتی کدامند؟
پس از انتخاب نوع کالا یا خدمت مورد نظر، معمولا برای پرداخت اینترنتی وجه در وبسایت فروشنده امکان انتخاب یک یا چند درگاه پرداخت الکترونیکی درنظر گرفته شده است.
با کلیک روی آیکون بانک مورد نظر وارد صفحه پرداخت اینترنتی بانک، که از پرتوکل https استفاده میکند میشوید.
در وبسایت هریک از بانکهای پذیرنده، اطلاعات مشابهی برای تکمیل فرایند خرید از شما درخواست میشود که در بخش اطلاعات مورد نیاز برای پرداختهای اینترنتی در اختیارتان قرار میگیرد.
توصیه میشود پساز تکمیل فرایند خرید، تصویر یا نسخهی چاپی رسید خرید را برای پیگیریهای احتمالی نزد خود نگهدرای کنید.
هشدار: در صورتی که آدرس درج شده در ستون نشانی مرورگر از پروتوکل https پشتیبانی نمیکرد امنیت ارسال اطلاعات کارت اعتباریتان پایین بوده و امکان هک توسط هکرها را به همراه دارد. توصیه میشود در این حالت از خرید انصراف دهید. لذا قبل از ورود هر اطلاعاتی ابتدا به این نکته توجه نمایید.
- چه اطلاعاتی به هنگام پرداخت اینترنتی لازم دارید؟
همانطورکه پیشاز این گفته شد ابزار اصلی شما برای انجام خریدهای اینترنتی، یک کارت بانکی با قابلیت خرید است. در فرایند خرید اینترنتی اطلاعات زیر کاربرد دارد:
1) شمارهی کارت:یک شمارهی ۱۶ رقمیست که بر روی کارت درج شده است.
2) رمز خرید اینترنتی (رمز دوم) کارت:
به هنگام دریافت کارت از شعب بانکها، یک پاکت حاوی رمز در اختیار شما قرار میگیرد که همان رمز اول کارت است و برای استفاده در دستگاههای خودپرداز (ATM) و پایانههای فروش (POS) کاربرد دارد.
برای دریافت رمز اینترنتی یا رمز دوم که برای خریدهای اینترنتی استفاده میشود به یکی از دستگاههای خودپرداز بانک صادر کنندهی کارت مراجعه کرده و از طریق گزینهی مربوط به "عملیات رمز" یا "تغییر رمز"، رمز خرید اینترنتی کارت خود را دریافت کنید.
رمز خرید اینترنتی میتواند عددی ۵ تا ۱۲ رقم باشد و بهتر است با صفر شروع نشود.
3) کد CVV2:
این کد یک عدد ۳ یا ۴ رقمی است که پشت یا روی کارتهای بانکی درج میشود و بهعنوان یک کد امنیتی در پرداختهای اینترنتی کاربرد دارد. این کد برای اکثر کارتهای بانکی ۳ رقمی است.
4) تاریخ انقضای کارت:
تاریخ انقضا روی تمام کارتهای بانکی درج شده است. درصورت عدم وجود این تاریخ بر روی یک کارت بانکی به شعبه بانک صادر کننده آن مراجعه کنید.
5) ایمیل:
با ثبت ایمیل، درصورت امکان، رسید خرید اینترنتی برای شما ارسال میشود.
- برای انجام یک پرداخت اینترنتی ایمن، چه نکاتی را در نظر بگیریم؟
- صفحهکلید مجازی: صفحهکلید(کیبُرد) مجازی، برای امنیت وارد کردن اطلاعات در داخل کادرها در نظر گرفته شده است. این صفحهکلید، امنیت لازم برای پرداخت اینترنتی شما را فراهم میکند. توصیه میشود برای حفظ امنیت بیشتر در زمان پرداخت، از این صفحهکلید مجازی استفاده کنید.
- علامت کپچا: در صفحه پرداخت الکترونیک بانکها ، پساز وارد کردن تمامی اطلاعات مربوط به کارت و خرید، تصویر یک عبارت که ترکیبی است از اعداد و حروف، برای شما نمایش داده میشود. برای تکمیل فرایند خرید، لازم است این تصویر بهدرستی وارد شود.
- مزایای استفاده از خدمات خریدهای اینترنتی کدامند؟
صرفهجویی در زمان و هزینه: خریدهای اینترنتی، هم ازنظر زمانی و هم مالی برای شما مقرون به صرفهتر هستند.
امکان خرید بدون محدودیت زمانی و مکانی: برای یک خرید اینترنتی لازم نیست در محل و زمان خاصی حضور داشته باشید، کافیست به اطلاعات کارت خود و شبکه اینترنت دسترسی داشته باشید.
منبع: بانک سامان