فرزاد بابایی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به بالا بودن میزان پروتئین قابل جذب در تخم مرغ، اظهار داشت: قابلیت جذب پروتئین تخم مرغ بیشتر از سایر مواد غذایی پروتئیندار است به همین علت توصیه میشود برای افزایش پروتئین بدن از تخم مرغ استفاده شود.
به گفته بابایی، پروتئین موجود در تخم مرغ به مصرف تامین سوخت انرژی بدن نمیرسد، بلکه در ساختمانسازی سلولهای بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
این کارشناس تغذیه زرده تخم مرغ را بهترین ماده غذایی برای شروع تغذیه تکمیلی کودکان بعد از سن شش ماهگی عنوان و تصریح کرد: توصیه میشود تا سن یک سالگی تنها از زرده تخم مرغ استفاده شده و به هیچ عنوان به کودکان سفیده آن داده نشود.
بابایی خاطرنشان کرد: در سفیده تخم مرغ مواد آلرژیک بسیاری وجود دارد که موجب ایجاد حساسیتهای شدید در کودکان میشود.
وی افزود: علاوه بر این قابلیت هضم سفیده تخم مرغ نیز برای کودکان زیر یک سال دشوار است.
بابایی یکی از مواد مهم در تخم مرغ را آهن دانست و اظهار داشت: هر چند جذب آهن تخم مرغ در رقابت با جگر برابری نمیکند، اما نوع قرارگیری آهن در تخم مرغ، قابلیت جذب آن را بالا برده است.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، "لستین" را ماده غذایی ارزشمند دیگر موجود در تخم مرغ معرفی کرد و اظهار داشت: این ماده غذایی در ساخت غشای سلولهای بدن به کار می رود.
به گفته بابایی "لستین" همچنین با ایجاد خاصیت امولوسیون از لخته شدن مواد غذایی جلوگیری و به همین علت از تخم مرغ در صنایع غذایی استفادههای بسیاری میشود.
این کارشناس تغذیه با اشاره به وجود 250 تا 300 میلیگرم کلسترول در تخم مرغ، خاطرنشان کرد: هر فرد روزانه به 300 میلیگرم کلسترول نیازدارد که این مقدار در بیماران قلبی 150 تا 200 میلیگرم است.
وی افزود: به علت بالا بودن میزان کلسترول، مصرف حداکثر 4 عدد تخم مرغ در طول هفته برای افراد توصیه میشود و در این زمینه افراد بیمار باید با پزشک خود مشورت کنند.
بابایی میزان ارزش غذایی تخم مرغ را وابسته به نوع تغذیه مرغها دانست و یادآور شد: تخم مرغهای محلی از ارزش غذایی بالاتری برخوردارند، زیرا مرغهای محلی از دانههای غذایی متنوعتری استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: همچنین مرغهای موجود در مرغداریها روزانه چند عدد تخم میگذارند که همین امر ارزش غذایی تخم مرغ های آنها را کاهش میدهد این درحالی است که مرغ های محلی روزانه یک تخم با ارزش غذایی بالا میگذارند.