متاسفانه خیلی از ما ایرانیها، ذائقه خود را به مصرف قند و شکر همراه با انواع چای عادت دادهایم و از آنجا که مردم ما علاقه فراوانی به نوشیدن چای در طول روز دارند، زیادهروی در مصرف قند و شکر میتواند افزایش کالری دریافتی و ابتلا به چاقی و اضافهوزن را در پی داشته باشد.
برای بالا بردن ارزش تغذیهای یک وعده چای روزانهای که قرار است بنوشید، آن را با حجم متعادلی از خوراکیهای شیرین و البته مغذیتر مانند خرما، عسل، کشمش، توت یا انجیر، همراه کنید. البته نباید در مصرف این خوراکیهای مغذی هم افراط كرد چون تمام خوراکیهای مغذی و غیرمغذی، حاوی کالری هستند و زیادهروی در مصرف آنها، میتواند باعث ابتلا به چاقی و عوارض ناشی از آن شود.
قند و شکر معمولی، فقط انرژی دارند و هیچ ریزمغذی خاصی به بدن نمیرسانند اما خوراکیهای شیرینی مانند خرما، نوعی میوه محسوب میشوند و مصرف روزانه آنها همراه چای اشكالی ندارد. تقریبا هر 3 خرما، برابر با یک واحد میوه است. خرما، حاوی ویتامینها، املاح معدنی و برخی مواد مغذی مورد نیاز بدن هم است. این میوه گرمسیری، حاوی رنگدانههایی است که بهعنوان مواد ضد سرطان و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و عروقی در بدن عمل میکنند. پس عادت به نوشیدن چای همراه با خرما یا کشمش، ریزمغذیهای فراوانی به بدنمان میرساند.
دکتر سعید حسینی، استاد دانشگاه علومپزشکی تهران
منبع : salamatiran.ir