با ما باشید تا با خواص این سبزی تازه وارد مفید بیشتر آشنا شوید. شاید تشویقی بشود برای اینکه این سبزی پرخاصیت را به آشپزخانهتان راه دهید.
کاسنی فرنگی
آندیو چیست؟
شکل و شمایل بامزهای دارد و از خانواده ی کاسنیهاست و به آن کاسنی فرنگی یا کاسنی سالادی هم میگویند. این سبزی در محیطهای تاریک کشت میشود تا از فرایند فوتوسنتز جلوگیری شده و رنگ آن کاملا سفید از آب در بیاید. آندیو، ترد، شیرین با کمی مزهی تلخ است و برای تهیهی انواع سالادها و غذاها مصرف میشود. به طور کلی این سبزی پرخاصیت خدمت زیادی به سلامتی میکند.
آندیو: بخورید و جوان بمانید
ه عقیدهی متخصصان تغذیهی فرانسوی آندیو سرشار از سلنیوم است که خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارد. این سبزی همچنین منبع فوقالعاده ویتامین C (هر 100 گرم حاوی 5 تا 10 میلیگرم) و پیش ساز ویتامین A میباشد و کبد میتواند آن را بر حسب نیازهایش به ویتامین A تبدیل کند. سلنیوم و دیگر آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد یعنی با مولکولهای آسیب رسان به سلولها مقابله میکنند. این مولکولهای آسیب رسان باعث پیری زودرس سلولها میشوند. خوشبختانه آنتی اکسیدان ها می توانند با اثرات آنها مقابله کنند در نتیجه برای سلولهای پوست مفید هستند و اجازه نمیدهند پوست به این زودیها دستخوش پیری شود.
این ترکیبات مغذی همچنین برای سیستم قلبی عروقی و چشمها فوق العاده است. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که سلنیوم نقش موثری در پیشگیری از برخی سرطانها بویژه سرطانهای گوارشی ایفا میکند. پس آندیو بخورید تا پوست و چشمهایتان سالمتر بماند.
آندیو: پیش به سوی تناسب اندام بیشتر
کاسنی فرنگی حاوی حدود 90 تا 95 درصد آب است و هر 100 گرم از این سبزی پرخاصیت فقط 15 تا 17 کیلوکالری انرژی دارد. اگر میترسید که مبادا این میزان آب به صورت سلولیت در آمده و در بدنتان تجمع کند بهتر است بدانید جای نگرانی نیست. چون به عقیدهی متخصصان تغذیه در ترکیب این سبزی تناسب پتاسیم/سدیم بسیار بالاست و در نتیجه کلیهها به خوبی از پس دفع و تصفیهی بدن بر میآیند. البته توجه داشته باشید که مصرف این سبزی برای افرادی که از نارسایی کلیوی یا سنگ کلیه رنج میبرند توصیه نمیشود.
آندیو همچنین سرشار از فیبرهای غذایی است که باعث دفع راحت شده و با یبوست مقابله میکند؛ در نتیجه یکی از طبیعیترین مواد غذایی برای دفع چربیهای مازاد بدن نیز محسوب میشود. با وجود اینکه تلخی آن به مذاق همه خوش نمیآید اما همین طعم باعث افزایش ترشحات معده شده و به هضم راحت تر غذا کمک زیادی میکند. در نتیجه میشود یک تیر و چند نشان. هم غذا را به درستی هضم میکنید، هم کلیههایتان به خوبی کار میکند، هم از شر یبوست راحت میشوید و مهمتر از همه اینکه به هدف لاغری و تناسب اندامتان نزدیکتر میشوید.
آندیو: خستگی از شما دور باد!
اگر در فصل گرما همه میل زیادی به مصرف غذاهای سبک و سالادی داریم در فصل سرما بیشتر به سمت نوشیدنیهای داغ مانند شکلات داغ یا غذاهای چرب و پرکالری میرویم. در نتیجه کالری و چربی بیشتر و ویتامین و فیبرهای کمتری دریافت میکنیم. آندیو جزو سبزیجاتی است که جبران مافات میکند. یعنی از کمبود ویتامین جلوگیری کرده و اجازه نمیدهد خستگی ناشی از این کمبود به جانتان بیافتد. چون سرشار از پتاسیم، منیزیم، زینک و کلسیم و مواد مغذی لازم برای بدن است.
آندیو مفید برای خانمهای باردار
آندیو یکی از منابع فوق العادهی فولات (ویتامین B9) است. 100 گرم از این سبزی پرخاصیت حدود 11 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین ضروری را تامین میکند. فولات برای سنتز، ترمیم و عملکرد خوب مواد ژنتیکی لازم و ضروری است. به همین دلیل به خانمهای باردار توصیه میشود که در آغاز بارداری برای کاهش خطرات ناهنجاری ستون فقرات جنین(ناهنجاری لوله ی عصبی) فولات بیشتری جذب کنند. در نتیجه این سبزی فوقالعاده میتواند راهی برای جذب هر چه بیشتر فولات باشد.
ارزش غذایی 100 گرم آندیو در یک نگاه اجمالی
انرژی 17 کیلوکالری
پروتئینها 0.9 گرم
لیپیدها 0.1 گرم
گلوسیدها 4 گرم
فیبرها 3.4 گرم
آب 94.52 گرم
منبع: تبیان