براساس گزارش تلگراف، دانشمندان در كالج لندن اين اصطلاح قديمي را به نوعي به ثابت رساندهاند: مهم اين است كه دلت جوان باشد.
دانشمندان دريافتهاند اين جمله كليشهاي واقعا باعث ميشود طول عمر افراد بيشتر شود. براساس تحقيقي كه به تازگي انجام شده، افراد مسني كه هنوز ميتوان ردپاي جواني را رفتارهايشان احساس كرد و نسبت به آينده به صورتي خللناپذير خوشبين هستند، ميتوانند مرگ را فريب داده و بيشتر از ديگران عمر كنند.
دانشمندان براي هشت سال 6 هزار نفر با متوسط سني 65.8 سال را زير نظر گرفته و ميزان سلامت و شادي آنها را مورد بررسي قرار دادند. نتايج اين تحقيق هشت ساله نشان داد افرادي كه حس ميكردند سه سال يا بيشتر جوانتر از سن خود هستند، خطر مرگ در دوران مطالعه 41 درصد كمتر از ديگران آنها را تهديد كردهاست.
تنها 14 درصد از افراد جواندلي كه در اين مطالعه حضور داشتهاند،طي اين هشت سال جان خود را از دست دادهاند، همچنين يك نفر از هر چهار نفري كه در اين مطالعه سن خود را بيش از يك سال بالاتر از سن حقيقيشان ميدانند نيز طي اين هشت سال جان خود را از دست دادهاند.
جدا از تفاوتهايي كه بروز بيماري در وضعيت سلامت افراد ايجاد ميكند، احساس جواني فوايد قابل توجهي براي سلامت افراد به دنبال دارد. به گفته محققان افرادي كه خود را پيرتر از سن حقيقيشان احساس ميكنند 41 درصد بيشتر از ديگران در معرض خطرات بيماريهاي منتهي به مرگ قرار ميگيرند.
دليل تاثير اين سن حسي بر سلامت افراد نيازمند مطالعات بيشتر است اما دانشمندان احتمال ميدهند افرادي كه خود را جوانتر از سن اصليشان تصور ميكنند، از خود بيشتر مراقبت ميكنند، بدن خود را متناسب نگه ميدارند، رژيم غذايي درستي را پيگيري ميكنند و توصيههاي پزشكي را رعايت ميكنند.
همچنين اين افراد دوستان جوانتري را دور خود جمع ميكنند و بيشتر درگير فعاليتهايي ميشوند كه به جوانها اختصاص داشته و ديدگاه مثبتتري نسبت به زندگي خواهندداشت. در مقابل افرادي كه خود را پيرتر از سن واقعيشان تصور ميكنند، گوشهگيرتر ميشوند و توجه كمتري نسبت به سلامت خود دارند.
به گفته محققان، سن حسي افراد از قابليت تغيير برخوردار است از اين رو ميتواند بر روند زندگي اثرگذار باشد. اين تحقيق رابطه بسيار قوي ميان سن حسي افراد با بسلامت قلبيعروقي آنها يافتهاست. با اينهمه هيچ ارتباط مستقيمي ميان اين سن و مرگ ناشي از سرطان كشف نشدهاست.