تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۰

همشهری آنلاین: خورش سیر و انار یکی از چندین غذای محلی استان مازندران است. این خورش به صورت محلی فاقد زعفران است.

آماده سازی: 30 دقیقه

مدت انتظار: يك ساعت

مجموعاً: يك ساعت و 30 دقیقه

مواد اولیه: برای 4 نفر

پودر موسیر: يك قاشق مرباخوری

پودر سیر: يك قاشق مرباخوری

سیر: 5حبه (بزرگ)

نمک: به میزان لازم

انار: 2 پیمانه (دان شده)

رب انار: نصف پیمانه

مرغ: يك کیلو

پیاز: يك عدد (ریز)

روغن کنجد: 4 قاشق سوپ‌خوری

زعفران: يك قاشق مرباخوری (اختیاری)

طرز تهیه:

* ابتدا مرغ را شسته و چربی‌های اضافی آن را پاک کنید.تابه را روی حرارت گذاشته و کمی مرغ را بدون افزودنی تفت دهید و در انتها 2 قاشق روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از 10دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه خارج کنید.

* پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و آن را به همراه 2 قاشق دیگر روغن داخل تابه ریخته و طلایی کنید.سیر را شسته و پوست بگیرید و آن را رنده زده یا کاملا له کنید و پس از سرخ شدن پیاز به آن اضافه کنید .

شعله را بسیار ملایم کرده و سیر را کمی تفت دهید.زردچوبه ،فلفل و نمک را نیز به مواد افزوده و يك دقیقه تفت دهید.زعفران را با نصف پیمانه آب گرم حل کنید و آن را به رب انار اضافه کنید و خوب مخلوط کرده و به پیازداغ اضافه کنید.مرغ را به مواد در حال جوش اضافه کرده و بعد از کمی جوشیدن دانه انار را نیز اضافه کنید و اجازه دهید خورش 50دقیقه تا يك ساعت جا بیفتد.

 

نکات:

1)اگر از رب انار آماده استفاده می‌کنید میزان آن را 2 برابر کنید.

2)بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.

3)در صورت تمایل به جای روغن کنجد از روغن زیتون یا روغن مایع استفاده کنید.

نوش جان

cafeleilee.com