همواره این هشدار وجود داشته که رژیم غذایی پرچرب موجب افزایش خطر بروز مشکلات سلامتی نظیر بیماری قلبی و سکته مغزی میشود، اما در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که رژیمهای غذایی پر از چربی ممکن است باعث افزایش بروز افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی در افراد شود.
مطالعه جدید با عنوان «روانپزشکی بیولوژیکی»، این احتمال را افزایش میدهد که رژیم غذایی پرچرب موجب تغییر در سلامت و رفتار میشود؛ این تغییرات تا حدودی ناشی از تغییر در ترکیب باکتریهای موجود در روده موسوم به «میکروبیوم روده» است.
میکروبیوم انسانی متشکل از هزاران میلیارد میکروارگانیزم است که بسیاری از آنها در مجرای گوارشی مستقر هستند. این ریزاندامگان همزیست برای عملکرد عادی فیزیولوژیکی لازم هستند. با این حال، مطالعه تحقیقاتی جدید بیان میکند که تغییر در میکروبیوم ها میتواند زمینهساز ابتلای فرد به بیماری ازجمله اختلالات روانی و عصبی باشد.
طبق این مطالعه، رژیمهای غذایی پرچرب موجب بروز چندین اختلال در رفتار از جمله افزایش اضطراب، حافظه ضعیف، و رفتارهای تکراری میشود. همچنین باعث ایجاد التهاب در مغز شده که از نشانههای آن، تغییرات رفتاری در فرد است.
دکتر «جان کریستال»، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این مقاله بیان میکند که رژیمهای غذایی پرچرب به سلامت مغز و روان آسیب میرسانند، که این مسئله تا حدودی به دلیل اختلال در رابطه همزیستی بین انسانها و میکروارگانیزم هایی است که در مجاری معده و رودهای ما مستقر هستند.»
منبع: مهر