به گزارش خبرنگار کتاب ایسنا، «کشور دروغگوها» نوشته جانی روداری با ترجمه مهناز صدری، «مدار بسته» (داستان زندگی کودکی مهاجر) نوشته فرانسیسکو خیمنس با ترجمه مریم مفتاحی، چاپ دوم رمان «دسامبر رئیس دانشکده» نوشته سال بلو با ترجمه سهیل سمی و «سه نفر بودیم»؛ گفتهها و ناگفتههایی از سینمای ایران در گفتوگو با محمد متوسلانی که توسط فرخنده آقائی تهیه شده است، کتابهایی هستند که چندی است منتشر شدهاند.
«کشور دروغگوها» نوشته جانی روداری با ترجمه مهناز صدری در 198 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 8500 تومان در نشر آفرینگان به چاپ رسیده است.
جانی روداری در مقدمه کتاب مینویسد: «مدتها بود که میخواستم قصهای درباره راستی و حقیقت بنویسم و حالا خدا را شکر آن را بدون هیچ زحمتی نوشتم. لطفا نگویید قصهها دروغند. قصهها هم ممکن است پر از حقیقت باشند. پوشکین شاعر و نویسنده توانای روس خوب میدانست که ماهیهای قرمزی که بتوانند صحبت کنند آن هم به زبان انسانها وجود ندارند، ولی قصههای او پر از حقیقت است! ... من عمیقا قصههایی را که از راستی و حقیقت میگویند باور میکنم. چنین قصههایی کمک میکنند تا دروغ در میان انسانها کمتر شود.»
دیگر کتاب منتشرشده در این نشر، «مدار بسته» (داستان زندگی کودکی مهاجر) نوشته فرانسیسکو خیمنس با ترجمه مریم مفتاحی است که در 152 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 6500 تومان به چاپ رسیده است.
در مقدمه مترجم میخوانیم: «تأثیری که دوران کودکی و نوجوانی بر روح و روان فرانسیسکو خیمنس گذاشت و بار عاطفیای که به او تحمیل کرد وی را بر آن داشت که اتفاقات زندگیاش را روی کاغذ بیاورد. داستان زندگی خیمنس یک بار دیگر ثابت میکند که فقر و نداری دلیلی برای جا ماندن از روند زندگی نیست بلکه کانون گرم خانوادگی و روابط درست عاطفی بین خانواده و فرزندان سرنوشتسازتر از هر چیز دیگر است.»
این کتاب با داستاهایی همچون تنهایی، فرشته طلایی، هدیه کریسمس، مرگ و بخشش، کیسه پنبه و سفر و باز هم سفر همراه است.
چاپ دوم رمان «دسامبر رئیس دانشکده» نوشته سال بلو با ترجمه سهیل سمی در 376 صفحه با شمارگان 880 نسخه و قیمت 17 هزار تومان در انتشارات ققنوس منتشر شده است.
از متن کتاب: «اما فقط تصور کنید - دو دوست از لیک ویو، دوستان دوران مدرسه، در پایتخت کشوری کمونیستی همدیگر را ملاقات میکنند، آن هم در روزهای تیره و تار اواخر دسامبر. در بیمارستان، پیرزنی رو به مرگ؛ و در شیکاگو، محاکمه و هیئت منصفه. رئیس دانشکده در مسئله ناخوشایند مرگ یک دانشجو درگیر شده.»
دیگر کتاب منتشرشده در این نشر، «سه نفر بودیم»؛ گفتهها و ناگفتههایی از سینمای ایران در گفتوگو با محمد متوسلانی است که توسط فرخنده آقائی تهیه و تدوین شده است.
ستارگان بیستاره، گفتوگو با محمد متوسلانی، گفتوگو با منصور سپهرنیا، برای گرشا، گاهشمار و عکسها بخشهای مختلف این کتاب هستند.
یاداشت پشت جلد کتاب: «سه نفر بویم نامی است که محمد متوسلانی برای این گفتوگوی بلند در باب سینمای ایران و بخشی از ناگفتههای آن برمیگزیند، زیرا آنها سه نفر بودند؛ (محمد متوسلانی، منصور سپهرنیا و گرشا رئوفی) و سینمای کمدی ایران بدون در نظر داشتن حاصل سالها کار مشترک و دهها فیلم این گروه سهنفره قابل تصور نیست.
«سه نفر بودیم» حاصل دوازده جلسه گفتوگوست که در پاییز سال 1387 روزهای جمعه ساعت 10 صبح تا یک بعدازظهر برگزار میشد. در این جلسات چاپ زنجبیل و میوه میخوردیم و راجع به سینما صحبت میکردیم که برای من اغلب شنیدن بود و برای آقای متوسلانی بیان تجربیات بیش از پنجاه سال کار حرفهای.»
«سه نفر بودیم» در 288 صفحه با شمارگان 1650 نسخه و قیمت 15 هزار تومان به چاپ رسیده است