داشتن سیستم ایمنی قوی برای شروع یک پاییز و زمستانی دل انگیز لازم است. اگر سیستم ایمنی بدن قوی نباشد هر باکتری، قارچ، ویروس و انگلی به آن حمله کرده و خدای ناکرده شما را به بستر بیماری میاندازد. اما تقویت آن میتواند شما را از سرماخوردگی، آنفلوانزا و دیگر بیماریهای عفونی حفظ کند. در این مطلب چند نوشیدنی ساده و طبیعی را معرفی میکنیم که سیستم دفاعی بدن را تقویت و شما را برای فصل سرما آماده میکند.
- سیستم ایمنی بدن سدی در برابر عوامل مزاحم
خوشبختانه ما میتوانیم به بدنمان کمک کنیم تا سربازهای خود را تقویت کند. کافی است که مواد مغذی مورد نیاز آن را تأمین کنیم.
نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهند که داشتن تغذیهای سالم و غنی از ویتامینها، استفاده از آنتی بیوتیکهای طبیعی و داشتن سبک زندگی سالم باعث تقویت بدن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی میشود. بنابراین بسیار مهم است که عادتهای زندگی را تغییر داده و سبک زندگی سالمتری در پیش بگیرید.
- نوشیدنیهای سالم در خدمت سلامت بدن
نوشیدنی توتفرنگی و پرتقال
این نوشیدنی سالم حاوی میزان زیادی ویتامین C است؛ همان ویتامین مورد نیاز سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماریها.
- مواد لازم
توت فرنگی 2 مشت
میوه گواوا 1 عدد
پرتقال 2 عدد
- روش تهیه
گواوا میوهی بومی آمریکای جنوبی، مکزیک، برزیل و غیره است اما از سالهای قبل نیز وارد ایران شده و در جنوب شرقی کشور کشت میشود. در چابهار به آن زیتون محلی میگویند. برای تهیه ی این نوشیدنی میتوانید آب پرتقال را گرفته و داخل مخلوطکن با توتفرنگیها و میوهی گواوا مخلوط کنید. این نوشیدنی را هر روز صبح و ترجیحاً به صورت ناشتا میل کنید.
****
نوشیدنی چند میوه
این نوشیدنی مفید از چند میوه تهیه شده و حاوی میزان زیادی ویتامین C است. در واقع میتوان به این نوشیدنی چند میوه لقب بمب ویتامین C را داد.
- مواد لازم
انار 1 عدد
پرتقال 1 عدد
لیموترش نصف عدد
آناناس 120 گرم
انگور 250 گرم
یخ خرد شده نصف لیوان
- روش تهیه
میوهها را به خوبی شستشو دهید. پوست میوههایی که لازم است را بگیرید و هسته یا دانهی آنها را خارج کنید. انار را دانه کنید و همهی میوهها را داخل مخلوط کن بریزید. مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. سپس یخ خرد شده را به آن اضافه کرده و تازه به تازه میل کنید.
****
- نوشیدنی هویج و کدوتنبل
کدو تنبل یا همان کدو حلوایی و هویج دو مادهی غذایی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از پیری زودهنگام کمک میکند.
- مواد لازم
کدو تنبل 1 برش بزرگ
هویج 1 عدد
- روش تهیه
هویج و کدوحلوایی را به خوبی شسته و پوست بگیرید. سپس آن ها را با کمی آب داخل مخلوط کن بریزید. هر روز یک لیوان از این نوشیدنی مفید و تقویت کننده استفاده کنید.
****
- نوشیدنی مرکباتی
تمام مرکبات حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین C هستند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن فوق العادهاند.
مواد لازم
پرتقال 3 عدد
نارنگی 3 عدد
لیموترش 1 عدد
عسل 1 قاشق
- روش تهیه
آب مرکبات را گرفته و با هم مخلوط کنید. کمی عسل به آن اضافه کرده و میل کنید. این نوشیدنی حاوی خواص فوقالعادهای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازماند.
- دمنوش زنجبیل و لیمو
اگر طرفدار نوشیدنیهای گرم هستید میتوانید به دمنوشها اعتماد کنید. دمنوش زنجبیل و لیموترش حاوی میزان زیادی مواد مغذی است که سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت کرده و سدی در برابر نفوذ ویروسها و باکتریها به بدن میسازد.
- مواد لازم
آب داغ 250 میلی لیتر معادل 1 لیوان
عسل 25 گرم معادل 1 قاشق
آب لیموترش 1 قاشق چایخوری
زنجبیل آسیاب شده نصف قاشق چایخوری
دارچین یک و نیم قاشق چایخوری
- روش تهیه
زنجبیل و دارچین را در یک لیوان آب جوش ریخته و هم بزنید. آب لیموترش و عسل را نیز اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بماند و سپس این نوشیدنی گرم خوشمزه را نوش جان کنید. اگر فشار خونتان بالاست قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کرده و در مصرف آن زیاده روی نکنید.
***
- دمنوش رزماری
رزماری حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C است. این ویتامین در گلها و برگهای آن وجود دارد. این گیاه معطر برای تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است اما در صورت ابتلا به پرفشاری خون، صرع یا گاستریت (ورم معده) توصیه نمیشود.
- مواد لازم
برگ خشک رزماری 1 قاشق
آب داغ 1 لیوان
روش تهیه
برگهای رزماری را در آب داغ ریخته و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. سپس زیر شعله را خاموش کرده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بماند. دمنوش را صاف کرده و روزانه دو تا سه فنجان از آن بنوشید.
****
- دمنوش آویشن
آویشن یکی از گیاهی ضدعفونی کننده و ضدباکتری است. این گیاه حاوی ترکیب مؤثری به نام تیمول است. تهیه ی دمنوش از این گیاه سیستم ایمنی را تقویت می کند.
- مواد لازم
آویشن 1 قاشق
آب 1 لیوان
- روش تهیه
روی آویشن یک لیوان آب گرم بریزید و اجازه دهید به مدت 3 تا 4 دقیقه بجوشد. سپس زیر شعله را خاموش کرده و ده دقیقه صبر کنید. در نهایت نوشیدنی را صاف و بلافاصله میل کنید.
منبع: تبيان