چغندر؛ این سبزی پرخاصیت سرشار از فیبر و پروتئین، انرژیزا و درمانگر بوده و برای ارتقای سلامت بدن و بهبود برخی از مشکلات مانند مشکلات کبدی مؤثر است. در این مطلب شما را با تأثیر مثبت چغندر در سلامت کبد بیشتر آشنا میکنیم.
- چغندر همیار کبد
فصل وفور چغندر در راه است. بدون شک چغندر شما را نیز یاد لبوی قرمز شب یلدا میاندازد. اما تا آن زمان صبر نکنید. همین که چشمتان به این سبزی پرخاصیت افتاد آن را خریداری کرده و به منزل ببرید. بخصوص اگر اهل ورزش هستید و از مشکلات کبدی رنج میبرید. این سبزی علاوه بر این که برای ورزشکاران بسیار مفید است تأثیر زیادی در حل مشکلات کبدی دارد. متأسفانه این روزها به دلیل سبک زندگی نادرست و بیتحرکی و غیره کبد همهی ما در معرض آسیب است. بنابراین لازم است که بیش از پیش به فکر سلامت این اندام پرتلاش باشیم.
- چغندر: گنجینهای طبیعی سرشار از آنتیاکسیدان
چغندر سرشار از بتاکاروتن، کاراتنوئیدها و فلاوونوئیدها است که همگی آنتیاکسیدانهای قوی محسوب میشوند. به طور کلی سبزیجات و میوههای رنگی بیشترین میزان آنتیاکسیدانها را دار میباشند. هر مادهی غذایی حاوی این ترکیبات مغذی برای تصفیه و تمیزی کبد مؤثر بوده و بخصوص برای افرادی که از کبد چرب رنج میبرند مفید است. نتایج یک پژوهش بالینی که در سال 2012 در مجلهی New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است نشان میدهد مصرف آنتیاکسیدانها باعث کاهش چشمگیر میزان چربی کبد و التهاب آن میشود. این بهبودی ویژه مربوط به وجود نوعی از آنتیاکسیدان ها به نام «بتالائین» است که قدرت زیادی داشته و برای پیشگیری از پیری بسیار مؤثر است. برای جذب هر چه بیشتر این آنتی اکسیدانها حتماً به چغندر اعتماد کنید چون سرشار از این ترکیبات مغذی است.
- چغندر: ایده آل برای فعال کردن سوخت و ساز بدن و دفع چربیها
چغندر برای افرادی که دغدغهی اضافه وزن دارند و به دنبال راهی مطمئن برای لاغری هستند نیز مفید است. چون یک مادهی غذایی انرژیزا، سیرکننده و سرشار از فیبر است. به عنوان مثال اگر شما قبل از غذا یک لیوان آب چغندر میل کنید مواد مغذی فوق العادهای جذب میکنید که باعث ایجاد سیری نیز میشوند و شما را از پرخوری و ریزهخواری بین وعدههای غذایی خلاص میکنند.
چغندر به دلیل دارا بودن فیبر فراوان به تصفیه و پاکسازی بدن کمک زیادی میکند. این سبزی پرخاصیت با تحریک عملکرد رودهها و پیشگیری از یبوست از احتباس آب در بدن و همچنین تجمع توکسینها جلوگیری میکند. چغندر با ممانعت از تجمع چربیها در سلولهای کبدی به کنترل عملکرد آن کمک زیادی میکند.
اگر میخواهید متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان را فعالتر کنید نیز میتوانید به این سبزی اعتماد کنید چون همزمان باعث بهبود عملکرد کبد و رودهها میشود. چغندر همچنین باعث بهبود عملکرد سیستم لنفاوی میشود و به دفع توکسینها از بدن کمک میکند.
بهتر است بدانید که کبد چرب یک بیماری قابل برگشت است به شرط اینکه رژیم غذایی سالم، کم چرب و سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای ناشی از میوه و سبزیجات داشته باشید. برای این کار نیز چغندر بهترین گزینه است.
چغندر برای تصفیه ی خون و مراقبت از قلب نازنینتان
در دوران باستان از چغندر برای تصفیهی خون و درمان و بهبود افرادی که دورهی نقاهت را سپری میکردند و آسیبپذیر بودند استفاده میشد. چغندر حاوی پتاسیم بوده و برای تنظیم فشار خون فوقالعاده است. این سبزی باعث کاهش کلسترول بد خون(LDL) میشود. میزان بالای فیبر، منیزیم، فسفر، اسید فولیک و ویتامینهای A،B و C این سبزی را به یک گنجینهی کم نظیر تبدیل کرده است. بنابراین توصیه میشود برای تصفیهی خون و برطرف کردن مواد سمی از مصرف چغندر غافل نشوید.
- مصرف چغندر برای مراقبت بیشتر از کبد
بهترین شیوه برای بهرهمندی از خواص چغندر در جهت درمان کبد و تصفیه خون مصرف خام آن است. بنابراین بهتر است که چغندر را به صورت رنده شده، داخل سالاد و یا به همراه هویج رنده شده مصرف کنید. میتوانید مقداری روغن زیتون و لیموترش نیز به این سبزی اضافه کنید.
آب چغندر و سیب و هویج
دستور تهیهی یک نوشیدنی سالم و مغذی برای کبد
- مواد لازم
آب يك لیوان (200 میلیلیتر)
چغندر متوسط يك عدد
هویج متوسط يك عدد
سیب متوسط يك عدد
- روش تهیه
قبل از هر کاری مواد اشاره شده را به دقت بشویید و سپس به تکههای کوچکتر تقسیم کنید تا در مخلوط کن بهتر میکس شوند. چغندر، هویج و سیب باید خام باشند. مواد را داخل مخلوطکن بریزید تا کاملاً میکس و یکدست شوند. سپس یک لیوان آب به آن اضافه کرده و میل کنید.
می توانید چند قالب یخ نیز به نوشیدنیتان اضافه کنید. این نوشیدنی را نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنید. برای تصفیه و پاکسازی کبد کافی است به مدت 5 روز پی در پی روزانه یک لیوان از این نوشیدنی سالم میل کنید. سپس 10 روز فاصله داده و دوباره شروع کنید. با همین کار ساده از یک گنجینهی طبیعی و درمانگر بهرهمند خواهید شد.
منبع: تبيان