این گیاه سرشار از کربوهیدرات و منبع عالی اسیدفولیک است. رنگ دانه قرمز رنگ آن توسط گلبولهای قرمز جذب میشود و توانایی حمل اکسیژن توسط خون را افزایش میدهد. برگهای چغندر غنی از بتاکاروتن، اسیدفولیک، کلروفیل، پتاسیم، ویتامینC و آهن است.
* مسهل طبیعی است و یبوست و بواسیر را درمان میکند.
* آنتیاکسیدان موجود در آن، به بدن کمک میکند تا با بیماریهای قلبی، برخی سرطانها از جمله سرطان روده بزرگ مقابله کند.
* مصرف روزانه چغندر خام و پوره شده برای بیماران لوسمی مفید است.
* فشار خون را تنظیم میکند.
* مصرف منظم آن مانع بروز واریس میشود.
* به علت داشتن اسیدفولیک مصرف آن به زنان باردار توصیه میشود.
* به عملکرد سلولهای کبد کمک و از کبد و کیسه صفرا محافظت میکند.
* مخلوطی از آب چغندر و هویج به طور موثری، ناراحتی نقرس، کلیه و کیسه صفرا را برطرف میکند.
* مصرف منظم آب چغندر، از یبوست جلوگیری میکند.
* به علت بالا بودن قند آن، بیماران دیابتی از مصرف آن پرهیز کنند.
* مصرف منظم آن، سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
* با بیماری آلزایمر و پوکی استخوان مقابله میکند.
* از آنجا که آب آن بسیار مقوی است، توصیه میشود قبل از مصرف چغندر مقدار کمی از آب آن را میل کنید.
* تغییر رنگ در ادرار و مدفوع بر اثر مصرف چغندر جای نگرانی ندارد.
منبع: روزنامه خراسان