در دو تحقیقی که اخیراً در روزنامه Age و در British Journal of Nutrition منتشر شده است، شکلات احتمال حمله قلبی را کاهش میدهد.
اولین تحقیق بر روی 42 نفر مرد انجام شد. این افراد در سنین زیر 35 سال و نیز بین 50 تا 80 سال بودند.
در نهایت محققان مشاهده کردند که مصرف روزانه شکلات فواید بسیاری برای آنها داشته است.
به کمک فلاوونوئید موجود در شکلات، در هر دو گروه، اتساع عروق عالی و نیز افزایش حجم رگهای خونی مشاهده شد. توانایی اتساع یا همان انبساط رگهای خونی، در هر دو گروه تا 30 درصد بیشتر شده بود.
در دومین تحقیق، مصرف یک نوشیدنی حاوی فلاوونوئید بالا، دو بار در روز و به مدت 4 هفته، موجب کاهش 22 درصدی بیماریهای قلبی عروقی شده بود.
در این تحقیق، مطالعات بر روی مردان و زنان 35 تا 60 سال صورت گرفت.
کاهش فشارخون و نیز کاهش چربی خون از جمله نتایج مثبتی بود که از این تحقیق به دست آمد.
پروفسور Malte Kelm که هزینه دومین تحقیق را تقبل کرده، معتقد است که با پیر شدن جمعیت کره زمین، بیماریهای قلبی عروقی، حملات قلبی و نیز سکتههای مغزی افزایش یافته است.
بنابراین، این موضوع خیلی اهمیت دارد که همگی ما از تأثیر مواد غذایی مختلف در بروز بیماریهای قلبی و عروقی آگاه باشیم.
به گفته این متخصص، نتایج این تحقیق نشان میدهد که فلاوونوئیدها میتوانند تأثیرات پیشگیرانه بر این قسم حملات داشته باشند.
فلاوونوئیدها، ترکیباتی هستند که در میوهها و گیاهانی به رنگ قهوهای، قرمز و آبی یافت میشوند و حاوی آنتیاکسیدان بالایی هستند. این ترکیبات در چای، انگور، کاکائو، انگور سیاه، زغال اخته و همین طور قهوه به وفور یافت میشوند.
البته دقت داشته باشید که منظور از شکلات، کاکائوهای با درجه خلوص بالا است. وجود قند و چربیهای افزوده هر چه بیشتر باشد، شاهد اثرات عکس خواهیم بود.
منبع: تبيان