مدت زمان طبخ : 60 دقیقه
مناسب برای تعداد : 5 نفر
- جدول ارزش غذایی
کالری برای یک نفر: 67 کالری
چربی برای یک نفر: 2.60 گرم
پروتئین برای یک نفر: 5.00 گرم
کربوهیدرات برای یک نفر: 9.40 گرم
- مواد لازم جهت تهیه چلو گوشت آذربایجانی:
1. روغن : 3 قاشق غذاخوری
2. گوشت سر دست گوسفند ، بدون استخوان و به قطعات دو و نيم سانتیمتری خرد شده : 650 گرم
3. پیاز درشت خرد شده : 2 عدد
4. پودر زیره: يك قاشق غذاخوری
5. برنج دانه بلند باسماتی : 200 گرم
6. رب گوجه فرنگی : يك قاشق غذاخوری
7. زعفران نساییده : يك قاشق غذاخوری
8. آب انار : 100 میلیلیتر ( به توصیه سر آشپز مراجعه نمایید )
9. عصاره مرغ یا گوشت یا آب : 850 میلیلیتر
10. زرد آلو یا آلوی خشک ، خیس خورده و به دونیم شده : 115 گرم
11. کشمش : 2 قاشق غذاخوری
12. نمک : به میزان لازم
13. فلفل : به میزان لازم
14. نعناع و شاهی مخلوط و خرد شده جهت سرو : 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه چلو گوشت آذربایجانی :
1. روغن را در قابلمه ی نسوز استیل و بزرگ روی حرارت زیاد گرم نموده . گوشت را در چند مرحله به قابلمه افزوده و به مدت 7 دقیقه بپزید . آنها را زیر و رو نمایید تا همه طرف گوشت طلایی گردند .
2. پیاز را اضافه نموده و حرارت را روی شعله متوسط کم نموده و حدود 2 دقیقه بپزید تا کمی نرم گردند . زیره و برنج را بیافزایید و به مدت 2 دقیقهی دیگر به پخت ادامه داده و هم بزنید تا مواد به هم آغشته و شفاف گردند . زعفران نساییده و رب گوجه فرنگی را داخل مواد ریخته و مخلوط نمایید .
3. آب انار و عصاره مرغ را اضافه نموده ، مخلوط را به جوش آورید و یکی دو بار هم بزنید . زردآلو یا آلوی خیس کرده و کشمش را داخل غذا بریزید . سپس آنها را هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط گردند . حرارت را کم نموده ، درب قابلمه را ببندید . غذا باید 25 دقیقه آهسته بجوشد تا گوشت و برنج نرم شده و بپزند آب غذا جذب برنج گردند .
4. نعناع و شاهی خرد شده را روی غذا بپاشید و پلو گوشت را بلافاصله سرو نمایید .
توصیه سرآشپز جهت تهیه پلو گوشت آذربایجانی:
آب انار را از مغازههایی که مرکز فروش مواد غذایی خاورمیانه هستند ، میتوان تهیه نمود . اگر آب انار در دسترس ندارید ، میتوانید از آب انگور یا سیب بدون شکر استفاده نمایید.
منبع : آشپزی سریع و آسان