همهی ما خاطرات تلخ و شیرینی در زندگی داریم که برایمان ارزشمند هستند. اما آلزایمر تمام این خاطرات را محو و ذهن را تبدیل به صفحهای سفید و خالی از گذشته میکند. تاکنون درمانی برای این بیماری دژنراتیو یافت نشده است و تنها راه باقیمانده همان پیشگیری است. نتایج پژوهش محققان نشان میدهد که عصاره ی انار هم از بروز آلزایمر پیشگیری میکند.
محققان با ایزوله کردن تمام ترکیبات انار دریافتند که یکی از پلیفنولهای انار در بدن تغییر کرده و سرعت پیشرفت بتا آمیلوئید، همان پروتئین تخریب کنندهی دستگاه عصبی را کاهش میدهد.
انار سرشار از آنتیاکسیدانها است و همیشه خواص آن برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. اما اخیراً محققان به این نتیجه رسیدهاند که فواید انار فراتر از این حرفها است.
نتایج پژوهشی که در مجلهی ACS Chemical Neuroscience به چاپ رسیده است نشان میدهد که عصارهی انار برای مقابله با پیشرفت بیماری آلزایمر نیز مفید است. با وجود این که در پژوهشهای پیشین مولکول منشأ خواص آن مشخص نشده بود این بار محققان اطلاعات دقیقتری در خصوص ترکیبات ضدآلزایمر این میوه کسب کردند.
- همه چیز در معده اتفاق میافتد
ترکیبات مفیدی که در مقابله با این بیماری دخالت دارند شامل اورلیتینها هستند که در روند شکسته شدن پلیفنولها توسط باکتریهای روده تولید میشوند.
بیماری آلزایمر از وجود پروتئینهای آمیلوئید بروز میکند که به شکل پلاک بین نورونها یا همان سلولهای عصبی تشکیل میشوند. برای پیشگیری از انتشار و گسترش این پروتئینها، مولکولهایی لازم هستند تا از مغز در برابر نفوذ این ترکیبات مخرب محافظت کنند.
پژوهشهای پیشین نشان داده بود که عصارهی انار چنین تأثیری را روی حیوانات دارد؛ اما محققان ترکیب تأثیرگذار را تشخیص نداده بودند.
برای یافتن این مولکولها محققان 21 ترکیب انار را ایزوله کرده و متوجه شدند که اکثر پلیفنولها چنین تأثیری ندارند. در عوض یکی از متابولیتهای این ترکیبها به نام ارولیتینها قدرت محافظت از مغز را داشتهاند. این ترکیبات جزو ترکیبات ضدالتهابی بوده و از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری میکنند.
منبع: تبيان