به گزارش ايسنا، بیماری چشمی آب سیاه از جمله عارضههای شایعی است که میتوان با رژیم غذایی حاوی سبزیجات با برگهای سبز از بروز آن پیشگیری کرد.
در این مطالعه، پزشکان رژیم غذایی و نتایج معاینه چشم نزدیک به 105 هزار نفر را که بیشتر زن بودند در فاصله سالهای 1984 تا 2012 مورد بررسی قرار دادند. در زمان شروع این مطالعه شرکت کنندگان در این مطالعه حداقل 40 سال سن داشته و هیچ یک به آب سیاه زاویه باز که شایعترین نوع این بیماری چشمی به حساب میآید، مبتلا نبودند.
سپس این افراد بر اساس سطح مصرف سبزیجات با برگهای سبز به پنج گروه تقسیم شدند. در طول انجام مطالعه شرکت کنندگان هر دو سال یکبار تحت معاینه چشم قرار گرفتند که در نهایت ابتلای 1483 نفر از آنان به بیماری آب سیاه تشخیص داده شد که در صورت عدم درمان به نابینایی منجر میشود.
پزشکان آمریکایی بر اساس یافتههای بدست آمده متوجه شدند مصرف سبزیجات با برگهای سبز خطر ابتلا به بیماری آب سیاه را 20 تا 30 درصد کاهش میدهد. فاکتور مهمی که جریان خون را به چشم تنظیم میکند نیتریک اکسید است، درحقیقت زمانیکه فرد مقدار بالایی از سبزیجات با برگهای سبز را مصرف میکند سطح بیشتری از نیتریک اکسید وارد بدن میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت مدیکال دیلی، در این مطالعه آمده است افرادی که از بیشترین میزان سبزیجات با برگهای سبز مصرف میکنند کمتر احتمال دارد به بیماری آب سیاه مبتلا شوند.همچنین در مبتلایان به این بیماری تولید نیتریک اکسید با اختلال روبرو میشود.